keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Bistro Sinne ja kesäinen iltapäivä Porvoossa

Keskiviikkoaamu valkeni aurinkoisena ja sain idean päiväretkestä Porvooseen. Siihen suuntaan houkutteli myös Taidetehtaalle neljä viikkoa sitten avattu Kai Kallion luotsaama Bistro Sinne.

Avara ja valoisa tila oli kalustettu väljästi skandinaaviseen tyyliin vaalealla puulla, pientä karheutta harmoniaan antoi betonipinta seinissä ja lattiassa. Avaruutta korosti auki jätetty katto, jossa ilmastointiputket komeilivat siisteissä riveissä.

017

Tarjoilija huomioi heti tulomme ovensuuhun ja toivotti tervetulleeksi. Ruuhkaa ei ollut, joten  valitsimme ikkunapöydän. Ruokalistat tuotiin ripeästi.Tarjolla oli kaksi menukokonaisuutta, jotka tarjoilija näppärästi esitteli. Ruokia oli mahdollista tilata myös yksittäisinä annoksina.

003

Lounaan sai aloittaa vihersalaatilla, joka haettiin itse pienestä salaattipisteestä. Tarjolla oli erilaisia salaatinlehtiä;  suolaa, pippuria ja kastikkeen sai joukkoon laittaa oman maun mukaan. Talon ranskalaistyylinen leipä maistui salaatin kera erinomaiselta, näkkileipä oli trendikkäästi tarjolla koivusta tehdyssä telineessä.

005007 

Kylmä kurkku- minttukeitto maistui raikkaalle. Ilmakuivattu kinkku antoi hiukan purutuntumaa ja suolaisuutta. Kupin pohjalta löytyi myös tuorekurkkukuutioita.

Seuralaisen Toast Skagen ja kylmäsavustettu kirjolohenmäti tekivät hyvin kauppansa. “Kyllä tätä olisi enemmänkin syönyt” -kommentti antoi kaiken tarpeellisen tiedon.

Onneksi tilaa jäi vielä Bistron pippuripihville, jonka seurana tarjoiltiin selleripyreetä, perunafondant, neulapapuja ja punasipulia. Liha oli mehukasta ja maukasta. Kypsyyskin oli kohdallaan. Kunnon pihvi, pippurikin puraisi mukavasti!

008

Jälkiruoatkaan eivät tuottaneet pettymystä. Mehustettuja mansikoita ja vaniljajäätelöä sekä mantelikakku, raparperi ja vadelmasorbet pitivät lounaan tasoa yllä loppuun asti.

021023

Kaiken kaikkiaan vierailu oli miellyttävä. Lounaamme aikana ravintolassa asiakkaita ehti moneen pöytään ja kaikkia palveltiin samalla mutkattomalla tyylillä. Ruokien makumaailma ja ulkonäkö olivat linjassa keskenään; ei turhaa kikkailua vaan rehellisiä, runsaita makuja. Myös viinilistasta löytyy laadukkaita viinejä kohtuulliseen hintaan.

Bistron yhteydessä toimii myös pieni puoti, joka myy kotimaisten tuottajien tuotteita. Taidetehtaan aulassa Cafe Sinne palvelee Porvoon matkailutoimiston ja Bio Rexin yhteydessä.

Jos olet Porvoon suunnalla, käy ihmeessä tutustumassa Bistro Sinne:n tarjontaan!

Lisää infoa ravintolan omilta nettisivuilta: bistrosinne.fi

 

Masut täynnä oli hyvä tehdä pieni kävelykierros Porvoon vanhaan kaupunkiin. Suloiset pikkuputiikit, pieteetillä remontoidut rakennukset ja leppoisa tunnelma kruunasivat päivän!

043

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti