maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kyllä potuttaa!

Myönnetään, olen varhaisperunan suurkuluttaja. Tällä kertaa päätin paahtaa niitä uunissa nippusipulin, hunajan ja timjamin kera.

Näitä tarvitset:
Varhaisperunoita
Nippusipulia
Valkosipulia
Suolaa
Pippuria
Hunajaa
Tuoretta timjamia
Rypsiöljyä

Toimi näin:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Varaa uunipelti (taikka muu laakea uunikestävä astia) käden ulottuville ja vuoraa se leivinpaperilla.
Pese perunat ja lohko ne koosta riippuen puoliksi tai neljään osaan suoraan pellille. Lohko joukkoon nippusipulit, säästä niiden  vihreät varret myöhempää käyttöä varten. Hienonna joukkoon valkosipuli ja timjami.
Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla, lorauta sekaan rypsiöljyä, sekoita hyvin ja paahda kuumassa uunissa noin 30-40 minuuttia perunan koosta riippuen. Kypsymisen keskivaiheilla perunoita voi kevyesti käännellä.
Leikkaa ylijääneet nippusipulin varret ohuiksi renkaiksi ja ripottele lämpimien perunoiden päälle juuri ennen tarjoilua.

018

Perunoiden kaveriksi paahdoin possun sisäfileen, joka oli saanut mausteekseen rosmariinia ja chiliä. Possu, pirtsakka chili ja hunajaiset perunat olivatkin oiva makumaailma sunnuntain myöhäiselle lounaalle.

037

Jälkiruoan virkaa toimitti hedelmäsalaatti, jossa oli tuoreita mansikoita, vesimelonia, aivan taivaallisen makeaa Paraguayos-persikkaa ja basilikaa.
Kannattaa kokeilla, ei haittaa kevyt (?) heinäkuinen vesisade eikä töihinpaluu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti