maanantai 30. heinäkuuta 2012

Ravintola Meche


“Ensimmäiseen listaan olemme valinneet kesäisiä makuja eteläeurooppalaisella vivahteella” kertovat ravintolan nettisivut. Olihan siitä otettava selvää, kun taustajoukoissa häärivät mm. Ravintola Olosta tutut Pekka Terävä ja Petri Lukkarinen
Ravintola Meche toimii Mechelininkadulla numerossa 13, jossa ravintolatoimintaa on harjoitettu ja vuodesta 1932. Pitkän remonttiurakan jälkeen paikka on vihdoin saatu auki. Liekö syynä keskikesä ja helsinkiläisten lomat, pöydän sai soittamalla perjantai-illaksi parin tunnin varoitusajalla. Sehän toki oli positiivinen yllätys!
Ruokalistan virkaa toimitti A4-kokoinen valkoinen paperi, johon ruoat oli yksinkertaisesti listattu muutamalla sanalla. Listan ruoista oli koottu myös Päivän kolme ruokaa, joka vaikutti sopivan kevyeltä ja kesäiseltä. Erillistä viinipakettia ei ollut, mutta pyynnöstä järjestyi lasillinen virkistävää juomaa per ruokalaji.

20120720_202531

Alkuruoaksi tarjoiltiin kylmää tomaattikeittoa ja katkarapuja. Tämä perinteinen espanjalainen keitto oli raikas aloitus myös näillä leveysasteilla. Se oli mukavasti hapokas ja samalla kypsän makea. Lisäkkeenä olevat tuoreet vihannes- ja leipäkuutiot antoivat mukavaa suutuntumaa. Ja ei, katkaravut eivät unohtuneet kuvasta, niitä ei allekirjoittaneen annokseen pyynnöstä laitettu. Seuralaisen lautasella ne komeilivat herkullisen näköisinä vihanneskeon päällä. Font Jui Xarel-lo 2009, Gramona, komppasi mukavasti.

20120720_210009

Pääruokaa saimmekin hetken odotella. Mutta ah, miten syötävältä annos saapuessaan näytti. Rapeaksi paistettu, mutta mehevä kuhafilee seuranaan pehmeää mustekalaa.  Punaisessa padassa lisäksi paistettua varhaisperunaa, chorizoa ja oliivia. Lasissa Sonnentropfen Riesling 2011, Karl Schaefer. Jättebra!

20120720_213548

Menun loppuun saatteli mansikkasorbetti ja –liemi seuranaan Italian Bubbles, Charles Smith. Yksinkertaisen raikas yhdistelmä, joka jätti hyvän kesäisen jälkimaun kielen päälle.

Kolmen ruokalajin setti sekä kolme lasillista viiniä kustansi 58,70€. Varsin kohtuullinen hinta herkullisesta illallisesta. Palvelu sujui ilman suurempia kommelluksia, pientä jännitystä väreili vielä ilmassa muutamien henkilöiden kohdalla.
Pienen särön muuten onnistuneeseen iltaan antoi varsin monet rempallaan olevat yksityiskohdat remontin jäljiltä. Täytynee sen suhteen suorittaa lopputarkistus myöhemmin syksyllä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti