torstai 19. heinäkuuta 2012

Sesongin herkkua!

Mökkireissun tuliaisina iltapalan raaka-aineiksi jääkapissa oli nyssäkkä omin pikku kätösin kerättyjä kantarelleja. Harvinaista herkkua! (siis tämä omin käsin poimiminen) Kiitos Suomen vähälumisen kesän, sieniä syntyy kuin sateella. Aikaisempina vuosina sienimetsällä on saanut kykkiä hyvän tovin, ennen kuin saalista on saanut edes näköpiiriin. Tällä kertaa riitti, kun saapui paikalle.
Kantarellit ovat hyviä ruokasieniä ja niitä on vaivatonta käyttää. Joka kesä ensimmäiset sienet päätyvät kastikkeeseen eikä tämäkään kerta ei tuonut siihen poikkeusta.

Näitä tarvitset noin neljälle nälkäiselle:
1 litra puhdistettuja kantarelleja
1 keltasipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
50 grammaa voita
1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja
2 desiltraa maitoa
2 desilitraa kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria

Kantarellikastike

Toimi näin:
Kuullota sipulit pehmeiksi paistinpannulla. Lisää joukkoon kantarellit ja paista vielä hetki. Ripottele sekaan vehnäjauhot, pyöräytä ne hyvin sipulin ja sienien joukkoon. Lisää kylmä maito pannulle, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Lisää kuohukerma ja anna kiehua, kunnes kastike saavuttaa sopivan koostumuksen. Muista, että vehnäjauhot tarvitsevat noin 5 minuuttia kypsyäkseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile herkku kuten haluat; tässä taloudessa seurana olivat Pakkalan Perunakioskista hankitut juuri nostetut Siiklit ja rapeaksi paahdettu pekoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti