sunnuntai 19. elokuuta 2012

Vanhassa vara parempi?

Jääkaapissa oli jo jonkin aikaa pyörinyt muutama orpo avomaankurkku. Olin haaveillut tillillä maustetuista mummonkurkuista jo pidemmän aikaa, mutta lautaselle asti tuo ajatus ei ollut vielä ehtinyt. Tänään kurkkujen maku palasi jälleen kielelle ja mielelle.

022

Tuoretta tilliä ei tähän hätään ollut ja kauppareissu ei houkutellut.  Parempi puoliskoni aikoi valmistaa lounaaksi punaisella currylla maustettua kananpoikasalaattia. Päätin soveltaa. Ottaa riskin. Kanapoikasalaatin makumaailman innoittamana viipaloin kurkut ohuen ohuiksi siivuiksi mandoliinilla, maustoin ne chilillä, ruokosokerilla, viikunaetikalla ja suolalla. Tillin korvasin tuoreella rakuunalla ja basilikalla. Reippaan hölskytyksen jälkeen herkku oli valmista nautittavaksi.

Kurkut piristivät salaattia mukavasti, mutta mitään suuria tunteita, tuuletuksia tai Hurraa!- huutoja ne eivät saaneet aikaan. Seuraavalla kerralla hommaan asiaankuuluvat raaka-aineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti