sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Bistro O Mat - helmi kauppakeskuksen kupeessa


Syyskuun sunnuntai - hyvä hetki retkelle Kirkkonummen suuntaan!
Retkelle lähdettiin alla kuvassakin olevan sekalaisen seurueen kera. Meidät toisiimme liittää iso valkoinen talo Helsingin Töölössä, jossa olemme kaikki jossakin vaiheessa elämäämme työskennelleet. Taiteenlajinamme on ruoka.
Olemme tämän saman poppoon kanssa tehneet jo muutaman reissun, mutta en laiskuuttani ole aiemmin saanut blogijuttua aikaiseksi. Nyt ajattelin yllättää kaikki, myös itseni ja kirjoittaa tekstin, oikeasti!
001
Viime reissulla poppoo sai myös nimen: Chili Con Carmen. Kiitos tästä kuvaavasta nimestä jäsen A: n siskolle. Ehdokkaana oli myös Rigolettu, mutta tuo valitsemamme vaihtoehto puhutteli eteeristä ja eleganttia seuruettamme enemmän. Kuvasta muuten puuttuu kuvaaja eli allekirjoittanut ja jäsen K, joka poti flunssaa kotona hoitaakseen seuraavan viikon työhaasteet.
007
Tilasimme sunnuntaipäivän kunniaksi kuohuviinit. Laseihimme kaadettiin Susurron Cavaa. Ihastelimme hetken paikkaa ja runsasta ruokatarjontaa sekä yritimme kukin päättää kolmesta pääruokavaihtoehdosta sen mieluisimman.
008009021
Alkuruokapöydässä oli monenlaisia herkkuja: vihersimpukoita aiolin kera, maalaispateeta ja karviaishilloketta, savulohesta ja mädistä tehtyä moussea pienissä nöppösissä laseissa, endiivi-juustosalaattia, paahdettuja punajuuria ja cashew-pähkinöitä, Caesar-salaattia, Siikli-perunoita sekä kruununa talon omaa maalaisleipää.
015016017
Talon valko- ja punaviini toimivat hyvin erilaisten alkuruokien kera. Laseistamme löytyi Wild Rock Sauvignon Blanc sekä  Emiliana Adober Reserva Syrah. Jatkoimme niillä myös pääruoalle.
022
Valkosipulisilakoita ja mätiä mallasleivällä
041
Bistron sijainti kolhon Citymarketin kyljessä valtavan parkkipaikan vieressä ei anna oikeutta ravintolalle. Sisätiloihin mennessä tunnelma kuitenkin muuttuu täysin. Vaalea, rauhallinen sisustus korostettuna muutamalla pienellä yksityiskohdalla auttaa unohtamaan karun sijainnin ja marketin liehuvat liput. Oma suosikkini on kabinetin salista erottava lasiseinä, johon on kuvattu karitsoja niityllä. Isot ikkunat avautuvat puiston puolelle joka nyt muutaman vuoden aikana on laitettukin ihan viehättävään malliin.
025.
Paahdettua luomuporsaanposkea, valkosipuli-perunapyreetä ja punaviinikastiketta
027
Paistettuja ahvenfileitä ja fenkolikastiketta
047
Herttaiset lammaskoristeet ikkunalaudalla.
031
Kotimaisia pientilajuustoja; Hilmaa ja Vilhoa Mouhijärveltä sekä Peltolan sinihomejuustoa Suonenjoelta. Juustojen kera hillokkeita.
033
Suklaa cup cakes. Jälkiruokapöydässä oli myös marjasalaattia, omenapaistosta ja vaniljakastiketta.
030
Vaniljaisella pannacotalla maustettua suklaakakkua.
013
Brunssi kustansi 30€ / henkilö. Kolmen viinilasin kera hintaa kertyi 48€. Bonuksena hintaan kuului jälleen kerran lämminhenkinen ja rento palvelu, joka toimi varsin mutkattomasti.
Chili Con Carmen kiittää tästä mahtavasta sunnuntain brunssista! Ruoan maku, erinomaiset raaka-aineet ja kaunis esillelaitto saivat tämänkin seurueen hymisemään vatsat täynnä Helsingin junaan.
Hyvät lukijat, tehkää retki Kirkkonummelle, Bisto O Mat:iin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti