sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kati-Italia 0-1

Teki mieli Vitello Tonnatoa. Laiskan kokin lautaselle päätyi kuitenkin tomaatti-papusalsaa, tonnikalakastiketta ja nuorta vasikkaa iäkkäämpää naudanlihaa.

015

Tomaatti-papusalsa syntyi kotimaisista tuoreista pavuista, jotka leikkasin pienemmiksi paloiksi ja kiehautin nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Papujen joukkoon sekoitin marinoitua punasipulia, kuutioitua tuoretta tomaattia, kapriksia, tuoretta basilikaa, rakuunaa ja kevätsipulia. Koko hässäkän maustoin vaalealla balsamietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Tonnikalakastikkeen kyhäsin kokoon majoneesista, sitruunamehusta ja purkkitonnikalasta. Kaprikset olivatkin jo eksyneet papusalsaan.

027

Sitten vain liha kuumalle pannulle paistumaan ja tuota pikaa ateria olikin valmis. Vitello Tonnaton kanssa tällä annoksella ei ollutkaan mitään tekemistä. Saattaa olla tarpeellista virkistää muistia pienellä matkalla herkun syntysijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti