lauantai 15. syyskuuta 2012

Muru Pops Down in Tytyri 10-29.9.2012

Sai tämäkin Lohjan kasvatti vihdoin käytyä Tytyrin kalkkikivikaivoksella.

Vuosien varrella kaivoksessa on järjestetty jos jonkinlaisia esittelykierroksia, tapahtumia ja valoesityksiä. Kun pakettiin liitettiin mukaan ruoka ja Ravintola Muru, niin hommahan muuttuikin varsin kiinnostavaksi. Myös ajelu KONEn hissilaboratorion hisseillä –350 metriin herätti innostusta, varsinkin perheen miespuolisessa jäsenessä. Homma oli sitä myöden selvä; tänne lähdetään! Toimimme ripeästi ja saimmekin liput 14.9 perjantai-illaksi.

20120914_181349

20120914_181433

Kypärät päähän, takki niskaan ja matka maan uumeniin voi alkaa! Ilmeistä päätellen pientä jännitystä ilmassa Iloiset kasvot

001

IMAG0956021

Tutustuimme KONE hissilaboratorion toimintaan vauhdikkaasti; hissit liikkuvat kuiluissa 6 metrin sekuntivauhtia. Paineenvaihtelu tuntui korvissa, muuten kyyti oli erittäin tasaista ja leppoisaa. Määränpäässä, -350 metrissä Laboratoriumm:in pojat olivat meitä vastassa ja tarjoilivat jännityksen poistajaksi Karpalo Martinez:in vanhanajan jenkkityyliin, ruskeaan paperiin käärittynä, salaa.

016

023012003

Seuraava etappi oli toiminnasta poistetussa louhoksessa, jonne oli luotu valoshow Sibeliuksen musiikin tahtiin. Louhos oli valtava, mittaa joka suuntaa yli 100 metriä ja suoraa pudotusta jalkojemme juuressa lähes saman verran. Kun tervehdimme yksinäistä kaivospeikkoa, äänemme kaikui seinämästä toiseen, ennen kuin se katosi pimeyteen…..Peikko halusi kuitenkin viettää perjantai-iltaansa omassa seurassaan, eikä houkutteluista huolimatta ilmaantunut paikalle.

031

Tutustumiskierroksen  jälkeen pääsimme Tytyri-saliin ja illallisen pariin. Istuimme pitkien pöytien ääreen sekalaisena seurakuntana ja tutustuimme muihin pöytäseurueen jäseniin Laventeli Martinia siemaillen. Alkuruoat olivat valmiina erilasissa kipoissa ja tarjoiluastioissa ja ne annosteltiin lautaselle itse. Maisteltavaa oli paljon, mutta nälkäkin jo hirmuinen.

Alkupalat koostuivat näistä herkuista:

Savustettuja Kitkan muikkuja sitruunaöljyssä

Kuminalla maustettua jääkellarinlohta ja sinappi-akvaviittikastiketta

Jokirapu-perunasalaattia ja avomaan kurkkua

Bresaola- härkää ja Mortadellaa sekä sienipikkelssiä

Marinoitua papu-maissisalaattia

Maalaisleipää ja latva-artisokkalevitettä

Omat suosikkini alkupaloista olivat jääkellarinlohi kastikkeineen sekä papu-maissisalaatti. Latva-artisokkalevite leivän kera oli myös hyvää.

039

Väliruoaksi tarjotusta fenkolirisotosta Pernod’lla maustettuja etanoiden kera en martinipäissäni saanut otettua kuvaa, mutta ihanan pehmeä ja suunmukainen väliruoka se oli.

Pääruoka toteutettiin vatitarjoiluna. Ensin saimme pöytään lämmintä papuhässäkkää, jonka joukossa oli ohraa ja sieniä. Tarjoilijat annostelivat vadeilta paahdettua vasikan sisäfileetä ja yrttiliemessä mureaksi haudutetun hanger steak:in lautasillemme ja koko komeuden kruunasi Béarnaisekastike. Vasikan sisäfilee oli hyvää, mutta shown varasti tuo mielenkiintoinen ylikypsä lihapala. Se oli ehdottomasti koko pöytäseurueen suosikki! Itse taisin kärsiä Béarnaisekastikkeen puutostilasta, koska olisin voinut syödä sitä loputtomasti. Onneksi muillekin piti jättää, niin ei mennyt överiksi.

Juomaa oli laseissa koko ajan; kahdella ensimmäisellä ruoalla Trimbach Riesling, joka hapokkuudellaan ja hedelmäisyydellään pärjäsi hyvin erilaisten alkupalojen kera ja varsinkin risoton seurana. Vasikalle kaveriksi tuli Cecilia Berettan Ripasso Valpolicella Superiore.

046

Aterian päätti tyrni-calvadoskeiton kera tarjottu omenacrumble ja juomana oli cocktail, jonka maussa maistui limevodka, tuore mansikka, hunaja sekä rosmariini. Itselleni tyrnikeitto oli hiukan liian vahvaa ja hapokasta. Omenacrumble sen sijaan oli erinomaista.

Bussikuljetus, ruoka, juoma sekä kaivoskierros maksoivat yhteensä 128€/ henkilö. Ilta oli joka sentin arvoinen, kiitos siitä kaikille tapahtuman järjestäjille. On hienoa, että keskuudestamme löytyy yksilöitä, joilla on uskallusta ehdottaa hulluja ideoita ja toisia, jotka ottavat haasteen vastaan innolla ja toteuttavat ne!

041

044

Tämän miehekkään masiinan olisi voinut ostaa omaan parkkiruutuunsa nimelliseen yhden euron kilohintaan.

014

Ja onnittelut kaikille teille, jotka pääsette mukaan kokemaan illallisen maan alla!

Lopuksi vielä muutama linkki:

WDC Helsinki 2012

Tytyrin kalkkikivikaivos

International Business Times

Ruokala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti