sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Pure Bistro

Viilenevät päivät ja pimenevät illat toivat mieleeni aurinkoisen ja lämpimän elokuun lauantain, jolloin kävimme tyttöporukalla testaamassa viime keväänä avatun Pure Bistron tarjonnan.

Torikortteleissa sijaitsee yli kymmenen erilaista kahvila ja ravintolaa, joten valinnanvaraa riittää. Katariinankadun ja Pohjois- Esplanadin kulmassa sijaitseva Pure Bistro lupaa tarjota konstailematonta mutta modernia, käsintehtyä bistroruokaa tuoreista raaka-aineista.

Lämmin ilma houkutteli istumaan ulkona ja saimmekin paikan sisäpihan terassilta.

Vierailumme sattui ajankohtaan, jolloin Katariinankadulla vietettiin katujuhlaa ja se ulottui myös sisäpihan liikkeisiin terassin vierustoilla. Musiikkia, kasapäin ihmisiä, wannabeballeriinoja ja vaikka mitä ohjelmaa vilisi silmiemme edessä. Varsin eurooppalainen tunnelma!

007

Itse Bistrossa henkilökuntakin tuntui olevan hiukan juhlatunnelmissa, mutta pienen säätämisen jälkeen saimme tilattua ruoat ja juomat. Tässä nauttimani menu kuvien kera.

Beets&goat milk- Uuden sadon punajuuret ja vuohenmaitojuustoa; punajuurta oli reilusti, kuten kuvasta näkyy. Pieni määrä lisää vuohenmaitojuustoa ei olisi haitannut.

011

Forrest mushroom porridge- Sienimetsän aarteet risoton tapaan; yksinkertaisen elegantti annos, makumaailmaa korostivat mukavasti hiukan makea sienikreemi lautasen reunoilla ja paistettujen sienien joukossa yllätyksinä olevat pikkelssimarinoidut kantarellit.

014

Queen- vadelmaa ja mustikkaa; tämä ulkonäkö sai koko pöytäseurueen hiljaiseksi. Maultaan se oli, mitä lupasikin.

016

Lasku kolmen ruokalajin ateriasta viineineen oli 72,30€, mukaan luettuna alkudrinkki. Mielestäni hinta/ laatusuhde oli kohdallaan.

Seurueellamme oli paljon juteltavaa, emme olleet tavanneet pitkään aikaan, joten saimme kulutettua terassilla hyvän tovin. Muutaman tunnin kuluttua viereiseen pöytään istui niin ikään neljä daamia. He olivat meitä hiukan iäkkäämpiä ja hetken heitä katseltuamme meistä tuntui, kuin olisimme katselleet tulevaisuuteen. Olisi mukavaa ajatella, että myös Pure Bistro pitäisi pintansa Helsingin ravintolamaailmassa ja tarjoaisi meille tapaamispaikan vielä vuosien päästäkin!

Lisäinfoa täältä: Pure Bistro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti