maanantai 5. marraskuuta 2012

Karpalovispipuuro

Näin isänpäivän kynnyksellä Kiehumispisteen emäntäkin herkistyy ja hemmottelee kanssaruokailijoitaan jälkiruoalla. Tämä vaatimattomalta kuulostava puuro nousee aivan uudelle tasolle pienellä tuunauksella.

018

Näitä tarvitset:

Karpalovispipuuro:

1 l vettä

4 dl karpaloita

1½ dl mannasuurimoita

2 dl ruokosokeria

ripaus suolaa

Lisäksi:

Vaniljakastiketta

Omenahilloa

Kaurakeksiä

Toimi näin:

Kiehauta marjat, vesi ja sokeri. Soseuta marjat, jotta saat niistä kunnolla kaiken maun irti. Siivilöi liemi, jos haluat sileämmän lopputuloksen.

Lisää mannasuurimot vatkaten kuuman nesteen joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää suola ja tarkista maku.

Anna puuron jäähtyä.

Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Annostele jälkiruokamaljoihin tai laseihin kerroksittain omenahilloa, karpalovispipuuroa ja vaniljakastiketta. Koristele hillonokareella ja murennetulla kaurakeksillä.

NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti