keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hallin herkkuja

Kävin lauantaina tutustumassa juuri avattuun Hietalahden kauppahalliin. Hallin virallisia avajaisia oli vietetty aamupäivällä joten porukkaa oli liikenteessä kiitettävästi. Päätin tutustua halliin paremmalla ajalla myöhemmin uudestaan. Remontoitu tila, moneen suuntaan avautuvat vihanneskaupat, muut erikoisliikkeet ja asiakkaiden kuhina käytävillä lupaavat hyvää.

Omaan kauppakassiini tarttui hyvin marmoroitunutta ulkofileetä Roslundin tiskiltä sekä Gagu:n leivoksia Hongiston leipämyymälästä.

Valokuvasin ahkerasti ostoksiani ja tuotoksiani ja hävitin kuvat sitten bittiavaruuteen. Jäljelle jäivät juurikin nämä, jotka tekin tässä lopputuotoksessa näette. Että näin.

Kuvassa olevan orvon pihvin ja maustevoin muita lisukkeita olivat paahdetut perunat sekä paistettu kaali-ruusukaalihässäkkä. En suuresti pidä raa’asta valkosipulista, joten tässä maustevoissakin turvauduin paahdettuun valkosipuliin.

010

Maustevoi, tästä riittää reilu kiekko kuudelle:

125g kirnuvoita

½ valkosipuli, kuorineen

½ puska basilikaa

suolaa, mustapippuria

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Paahda puolikasta valkosipulia kuorineen 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes veitsi painuu sipulin läpi helposti. Pullauta kynnet ulos kuoristaan ja hiero ne tahnaksi. Lisää tahna pehmeän voin joukkoon. Hienonna basilika ja lisää sekin valkosipulin ja voin kaveriksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lätkäise voiklöntti tuorekelmun päälle ja rullaa tiiviiksi pötköksi. Anna jähmettyä pakastimessa puolisen tuntia.

Leikkaa kiekoiksi ja anna sulaa lämpimän pihvin päälle.

036

040

Pihvin jälkeen suut laitettiin makeaksi Gagu:n ihanilla ja herkullisilla leivoksilla.

Rico maistui Manjarisuklaalle, lakritsille, banaanille ja sitruunalle. Kevät oli kätkenyt kerroksiinsa mm. raparperia ja inkivääriä. Kevät oli myöskin saanut hiukan siipeensä leivoslaatikossa ja jouduin leikkaamaan siitä toisen reunan pois, sen vuoksi se näyttää hiukan toispuoleiselta.

Näin tällä kertaa. Viikonlopun ruoka oli jälleen kerran maukasta, vaikka todistusaineisto olikin tuhoutumisen partaalla.

Ja niin, käykää ihmeessä tutustumassa Hietalahden kauppahalliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti