maanantai 4. helmikuuta 2013

Pitkään haudutettua possunkylkeä ja rosmariinikastiketta

Possunkylki on moneen reseptiin muuntuva raaka-aine. Kylkeä voi maustaa lähes loputtomasti erilaisilla mausteilla, sitä voi kypsentää liemessä, rasvassa, öljyssä. Sitä ei haittaa savustaminen, grillaaminen taikka paahtaminen ja siitä syntyy myös tuo nykyään niin muodikas nyhtöpossu. No, tämä blogi ei seuraa muotia vaan palaa juurille ja kypsentää possunkyljen hauduttamalla lihaliemen kera uunissa.

016

Tällä ohjeella valmistuu possunkylkeä noin kuudelle hengelle:

1. päivä

1500g possunkylkeä ilman luita ja nahkaa

2 rkl suolaa

2 kpl porkkanaa

2 kpl sipulia

1 tanko varsiselleriä

1  kpl palsternakka

2 l lihalientä

4 kpl laakerinlehteä

5 kpl maustepippuria

Hiero suola kyljen pintaan ja anna lihan maustua muutama tunti jääkaapissa. Laita kylki isoon uunivuokaan pilkottujen juuresten ja mausteiden kera. Lisää lihaliemi ja kypsennä 120 asteisessa uunissa 4-5 tuntia, riippuen kyljen paksuudesta. Anna kyljen jäähtyä liemessä seuraavaan päivään.

2. päivä

Valmista rosmariinikastike:

0,5 dl punaviinietikkaa

1 dl punaviiniä

1 porkkana

1 sipuli

3 valkosipulin kynttä

5 dl possun kypsennyslientä

5 dl demi-glace-kastikepohjaa

Pari oksaa tuoretta rosmariinia

Suolaa, mustapippuria

Maizenaa suurustamiseen

Laita kattila kuumenemaan levylle. Kun se on erittäin kuuma, kaada etikka kattilan pohjalle ja anna haihtua muutamaa ruokalusikallista vastaavaan määrään. Varo, ettei etikka pala.Lisää punaviini ja haihduta myös se noin puoleen. Lisää juurekset, sipulit, possun kypsennysliemi ja demi glace. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Ota kastike pois liedeltä, lisää tuoreet rosmariinin oksat ja anna kastikkeen maustua 15 minuuttia kannella peitettynä. Siivilöi kastike, mausta suolalla ja mustapippurilla sekä suurusta tarvittaessa Maizenalla.

Leikkaa possunkyljestä paloja ja paista ne rasvapuolelta kuumalla pannulla öljytilkan kera. Lämmitä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Glaseeraa lopuksi rosmariinikastikkeella ja anna paahtua vielä hetki uunin ylätasolla, lähellä vastuksia. Tarjoile sopivien lisäkkeiden kera. Niitä ovat esimerkiksi paahdetut juurekset, erilaiset pyreet tai esimerkiksi itämaisin vivahtein maustetut vihannekset.

Tällä kertaa minä ja apukokki nautimme possunkyljen kera täysjyvänuudeleista tehtyä wokkia, jonka raaka-ainelista oli seuraavanlainen; porkkanaa, keräkaalia, ruusukaalia ja kevätsipulia. Koko hässäkän maustoin chilillä, seesamiöljyllä, osterikastikkeella, kalakastikkeella, soijalla ja viimeiseksi lorautin joukkoon makeaa chilikastiketta.

033

4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Blogisi sisältää muuten monta hyvää reseptiä, ottaisimme ne mielellämme mukaan meidän Etsiresepti.fihakemistoon!

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Etsiresepti
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä, ja löytyi muuten juuri yllä mainitun sivuston kautta: http://www.etsiresepti.fi/e/possun-kylki.html

    Mausta ei voi ielä sanoa kun on vasta kohdassa "Anna kyljen jäähtyä liemessä seuraavaan päivään" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, toivottavasti kyljestä tulee maukasta :)
      Kati

      Poista