sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Hanhenmaksapasteijaa, samppanjaa ja kalapuikkoja

Viikonloppu ilman mitään sen ihmeellisempää ohjelmaa on hyvä syy hemmotella perhettä hyvällä ruoalla.

Annoin siis apukokin löhötä sohvalla jääkiekkoa seuraten ja hoidin keittiöhommat. Aperitiiviksi nautimme jääkaapin perukoille “unohtunutta” samppanjaa kera kotimaisen hanhenmaksapasteijan, jonka olin saanut Hauhalan Hanhifarmin emännältä Virpiltä aiemman tapaamisen yhteydessä.

012

006

023

029

Marinoin hiukan punasipulia hanhenmaksapasteijan kaveriksi ja pyöräytin lusikalla pehmeää pasteijaa luomuruislastun päälle. Kaunis keltainen tyrnihillo kruunasi maun ja ulkonäön. Voisin kuvitella, että tällaista herkkua on harvoin tarjolla hienoimmillakaan jääkiekkoareenoilla taikka aitioissa!

037

Pääruoaksi olisin halunnut valmistaa madetta, mutta sitä ei hallissa sattunut olemaan. Päädyin kotimaiseen kuhaan.

010

Kokkaajan ja bloggaajan arki iski tässä kohtaa ja ilta ennätti ennen ruokaa. Kuvaan lähinnä luonnonvalossa joten seuraavana päivänä jäljellä ei ollut enää kaikkia annoksen komponentteja. Voin vakuuttaa, että tuoreesta kuhasta parmesaanilla leivitetyt kalapuikot olivat äärettömän herkullisia! Lisäkkeenä annoksessa oli persiljajuurella maustettua kurpitsapyreetä, ruusukaalia ja tummaa fenkolikastiketta.

Ja kyllä näistä herkuista nautti myös Kiehumispisteen emäntä. Apukokki hoiti kuitenkin jälkityöt eli keittiön siivouksen Iloiset kasvot

2 kommenttia:

  1. Kauniita annoksia :) en olekaan aikoihin herkutellut ankanmaksalla, pitäisi hakea sitä taas kaupasta ja hemmotella itseään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)
    Jotkut herkut maistuvat paremmilta, kun niitä nauttii vain silloin tällöin!

    VastaaPoista