sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Spelttipuuroa ja lammasmakkaraa

Viime lauantaina järjestetyn Maalaistentorin seurauksena Kiehumispisteeseen ilmestyi hienoja suomalaisia raaka-aineita, joista olikin helppo kehitellä sunnuntaiksi myöhäinen lounas. Pääosaan pääsi luomu speltti, joka tarjoiltiin lammasmakkaran, ilmakuivatun possun niskan ja juureslastujen kera.

020

Näitä tarvitset noin neljälle:

2 rkl rypsiöljyä

1kpl sipuli hienonnettuna

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

2rkl valkoviinietikkaa

3dl spelttivehnää (Mooseksen Vilja)

1l kasvis-, liha-, tai kanalientä oman maun mukaan

250g mascarponea

50g parmesaania raastettuna

muutama oksa tuoretta lehtipersiljaa ja basilikaa hienonnettuna

Toimi näin:

Kuullota sipuli ja valkosipuli rypsiöljyssä pehmeäksi. Lisää spelttivehnä joukkoon ja kuullota vielä hetki. Kippaa valkoviinietikka joukkoon ja anna sen höyrystyä kunnolla kuumassa kattilassa. Lisää lientä pikkuhiljaa, ensin noin kolmasosa ja anna vehnän kypsyä hiljaa poreillen. Lisäile lientä tarpeen mukaan. Sekoittele puuroa välillä ja anna kypsyä kunnes jyvä on pehmeä, noin 30 minuuttia.

Viimeistele puuro sekoittamalla joukkoon parmesaani, mascarpone sekä tuoreet yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile välittömästi.

Lisukkeena:

250g lammasmakkaraa (Bovik)

50g ilmakuivattua possua (Pork)

kevyesti kypsennettyjä juureslastuja (porkkana, lanttu ja palsternakka)

022014

Bovikin luomulammasmakkara ja Porkin ilmakuivattu possun niska, hienoja suomalaisia tuotteita!

018

Tuoretorin luomujuureksia Luomu-Heikkilän tilalta Loimaalta. Juureksissa hieno, makea aromi ja napakka koostumus.

031

Ja tässä lopputulos. Finland, you rock!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti