maanantai 1. huhtikuuta 2013

Rahkalettuja, sitruunajugurttia ja kuningatarhilloa

Kiehumispisteessä valmistetaan makeita herkkuja niukasti. Tämä ei lainkaan tarkoita sitä, etteikö niitä nautittaisi! Yleensä ne päätyvät lautasillemme muiden valmistamina. Pääsiäisen karitsaherkut vaativat kuitenkin jälkiruokaa, joten emännän oli käärittävä hihat ja alettava hommiin.

Rahkaletut valmistuvat nopeasti ja helposti. Lisäkkeenä voi tarjota marjoja, jäätelöä, maustettua smetanaa, erilaisia hilloja, marinoituja hedelmiä…. Tällä kertaa jääkaapissani oli turkkilaista jugurttia ja sitruunaa sekä pakastimessa mustikoita ja vadelmia. Siitä se sitten lähti.

Rahkaletut n.15 kpl ohukaispannulla

250g maitorahkaa

3 kananmunaa

1dl vehnäjauhoja

0,5dl ruokosokeria

ripaus suolaa

voita paistamiseen

Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna turvota puolisen tuntia. Paista ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.

027105024

Sitruunajugurtti

200g turkkilaista jugurttia

puolikkaan sitruunan kuoret raastettuna

4 rkl tomusokeria

Sekoita ja anna maustua hetki jääkaapissa

015

Kuningatarhillo kotimaisista pakastemustikoista ja –vadelmista

100g vadelmia

100g mustikoita

100g ruokosokeria tai hillosokeria

1/4 vaniljatankoa tai ripaus jauhettua vaniljaa

Laita ainekset kattilaan ja anna marjojen hiukan sulaa miedolla lämmöllä. Kiehauta nopeasti ja jäähdytä. Tällä kertaa kaapissani ei ollut hillosokeria, joten käytin ruokosokeria. Kiehautin marjat ensin sokerin kera, siivilöin marjat pois liemestä ja keitin lientä kasaan hiukan hillomaisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Toimi hyvin ja nopeasti näin pienelle määrälle hilloa.

Tätä helppoa ja herkullista reseptiä on luvallista kokeilla muulloinkin kuin pääsiäisenä…. esimerkiksi tuoreiden kotimaisten mansikoiden ja jäätelön kera!

2 kommenttia:

  1. Nam! Sitruunajogurttia aion ainakin kokeilla! Ja kyllä noita lettujakin...t. Pirkko

    VastaaPoista
  2. Apukokki suosittelee koko pakettia :)
    K

    VastaaPoista