maanantai 3. kesäkuuta 2013

Mansikkamoussea, sitruunakreemiä ja tuoreita mansikoita

Resepti 12 hengelle

Kesäinen, raikas ja juhlava jälkiruoka syntyy mansikasta ja sitruunasta. Valmistus kannattaa aloittaa muutamaa päivää ennen h-hetkeä sitruunakreemistä.

032

Valmista sitruunakreemi:

2 sitruunaa

½ sitruunan kuoret raastettuna

2 kanamunaa

75 g voita

125 g sokeria

6,5 g liivatetta (n. 2 isoa lehteä)

Kuutioi voi.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Raasta sitruunasta kuori ja purista niistä mehu.

Kypsennä kaikki ainekset kattilassa kokoajan sekoittaen kunnes lämpötila on 84 astetta. Puristele ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja lisää ne kuuman sitruunakreemin joukkoon.

Siivilöi.

Anna jähmettyä rauhassa.

Varaa 12 lasia, joiden vetoisuus on noin 2dl

Pursota sitruunakreemiä jokaiseen lasiin ja laita lasit hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin.

Valmista mansikkamousse:

6 keltuaista

175 g sokeria

50 g mansikkamehua

15 g liivatetta (n. 4 isoa lehteä)

350 g kotimaista pakastemansikkaa soseutettuna

650 g kuohukermaa

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Kypsennä keltuaisia, sokeria ja mansikkamehua kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes lämpötila on 84 astetta.

Puristele ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja lisää kypsän keltuaisseoksen joukkoon.

Siivilöi seos ja anna sen hiukan jäähtyä.

Lisää joukkoon mansikkasose ja kermavaahto kevyesti nostellen.

Annostele laseihin ja laita jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi.

Koristele mansikkamousselasit tuoreilla mansikoilla ja tarjoile.

Aurinkoisia juhlahetkiä!

2 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta! Toivottavasti mansikat kypsyvät pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä ne sieltä kypsyvät....

      Kati
      P.S. Pata porisee-olipas kivoja reseptejä, hyvää fiilistä ja kauniita kuvia!

      Poista