torstai 27. kesäkuuta 2013

Oman pellon salaattia

Sain keväällä päähänpiston liittyä Ruokaosuuskuntaan. Ensimmäinen sadonjako oli ennen juhannusta, mutta silloin nautiskelin itse ulkomaan auringosta ja en vielä päässyt tutustumaan oman pellon raaka-aineisiin. Tällä viikolla olin itse sadonjakopuuhissa Kalasatamassa. Sadon määrä on vielä pieni, mutta innolla otin sen vastaan ja kehittelin siitä raikkaan kesäsalaatin, jonka Apukokin kanssa nautimme.

010

Tästä se lähtee!

009105

Salaatissa siis oman pellon keräsalaattia, sipulinvartta, retiisiä sekä salviankukkia. Lisäksi kaupan kotimaista nippuporkkanaa, basilikaa ja tomaattia. Oman pellon tuotteet ovat biodynaamisesti viljeltyjä ja ensipuraisulla voin kertoa, että maku on huikea! Salaatti on rapeaa, mehukasta ja makeaa, yrtit todella aromaattisia.

Pakastin on pullollaan sinne kertynyttä ruokaa, joten salaatin kaveriksi sen kätköistä nautimme jauhelihapihvit. Koko komeuden kruunasi avomaan kurkuista tehty, runsaasti erilaisilla yrteillä maustettu kurkku-jugurttikastike.

Kurkku-jugurttikastike, noin 6 hengelle

4 kpl keskikokoista avomaan kurkkua

500g paksua turkkilaista luomujugurttia

1 kpl valkosipulin kynsi

basilikaa, minttua, tilliä, suolaa, mustapippuria, hunajaa

Huuhtele kurkut ja raasta ne hienoksi raasteeksi mandoliinilla tai raastinraudalla. Lisää kukkuraasteen joukkoon muutama hyppysellinen suolaa ja anna sen valua siivilässä tunnin verran. Leikkaa jugurtin joukkoon haluamiasi yrttejä ja mausta jugurtti suolalla, pippurilla ja hunajalla. Hienonna joukkoon myös valkosipulin kynsi.

Puristele kurkut kuiviksi puhtaan keittiöliinan avulla ja lisää ne yrttijugurtin joukkoon. Tarkista maku ja tarjoile.

Lisää tietoa Ruokaosuuskunnasta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti