tiistai 23. heinäkuuta 2013

Raakaa meininkiä

On heinäkuu ja olen jälleen yhtä kokemusta rikkaampi. Kesäkuun alussa päätin varata pöydän Johan&Nyströmin raakaruokabrunssille, jonka he järjestävät joka kuukausi kahtena sunnuntaina. Seurakseni kutsuin “kasvisruokaystäväni” Jaanan, jotta saisin hiukan kontrastia omaan sekasyöjän näkökulmaani.

Brunssi on tarjolla Kanavarannassa, Johan&Nyströmin konseptiputiikin yhteydessä sijaitsevassa Tiiliholvissa. Tunnelmallinen vanha makasiini kuiskii historiaa ja lämmintä henkeä ihan omasta takaa. Katettuina holvissa odottavat pitkät pöydät, joiden ääreen istutaan saapumisjärjestyksessä seurueen koon mukaan.  

030029025018020024022017

BRUNSSI JOHAN&NYSTRÖM 21.7.2013
rapeaa kaura-omenamysliä
hamppumaitoa ja tyrnivanukasta
kookosjogurttia

***
caesar-salaattia
tomaatti-sipulisalaatti
porkkana-currysalaatti
kanttarelli-quinoatto
better than pizza
asian slaw

***
tiramisu
sorbetteja ja kinuskikastiketta

015002

Kurkkushotti tarjoiltiin pöytiin, muuten ruoat olivat tarjolla noutopöydässä.

004

006005

016

007

013010

012

009

014

Nautimme ruoasta rauhassa ja maistelimme raakoja makuja liikoja analysoimatta. Molempien suosikiksi nousi tämä viimeisessä kuvassa oleva BTP, “better than pizza”. Muutenkin maut olivat raikkaita ja selkeitä sekä raaka-aineet tuoreita, mutta jollakin lailla makumaailma jäi ohueksi, teräväksi ja tietynlainen täyteläisyys niistä uupui.Tämä on varmasti myös tottumiskysymys. Jotakin taikaa näissä ruoissa kuitenkin oli, brunssi alkoi klo 11 ja seuraavan kerran ajattelin ruokaa vasta myöhään illalla, kun apukokki kysyi, että haluanko mahdollisesti iltapalaa….

En siis todellakaan ole tämän genren asiantuntija (ja sen huomasin kyllä muusta asiakaskunnasta), mutta käsittääkseni vastaavanlaista tarjontaa ei Helsingissä tällä hetkellä ole. Tämä varmasti osaltaan selittää brunssin suosion ja molemmat kattaukset olivat täynnä myös viime sunnuntaina. Suosion takaamiseksi jatkossakin tsemppaisin hiukan tarjoilijoiden toimintaa, asiakaspalvelu oli varsin hengetöntä haahuilua. Tähän minusta kannustaa myös brunssin hinta 30€+kahvi.

Raakaruoan brunssille valmistaa My name is cake ja heidän leivonnaisiaan on tarjolla myös kahvilan puolella. Ja totta kai jotakin unohtui, jälkiruoat jäivät kuvaamatta. Erityisesti marjasorbetti oli herkullista!

http://johanochnystrom.se/fi

https://www.facebook.com/pages/Johan-Nystr%C3%B6m-Oy/133019830102779?fref=ts 

https://www.facebook.com/pages/My-name-is-Cake/129105177280436 

 

Kiehumispiste Facebookissa!

2 kommenttia:

  1. Olin tuolla kahvilla muutaman kerran nyt heinäkuussa ja maiston raakakakkua,mutta brunssia ei silloin tainnut olla.Ihanan rento paikka:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana ja rento paikka, todellakin! Tämän syksyn viimeinen brunssi taisi olla viime sunnuntaina, toivottavasti jatkavat ensi kesänä!

      Poista