keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mustikkapiirakka- vanha resepti, uusi salainen ainesosa!

Alkukesällä teimme retken Malmgårdiin apukokin kanssa. Myymälässä oli tarjolla juuri leivottua mustikkapiirakkaa, joka herkisti makuhermot. Puodin hengetär paljasti reseptin salaiseksi raaka-aineeksi kartanon oman emmervehnän. Piirakasta haltioituneena ostin kotiin pussillisen kokojyvä emmerjauhoa.

036

Hiljaa mielessäni mietin, että mahdankohan käyttää jauhot ennen kuin niiden viimeinen käyttöpäivä tulee vastaan. Toisin kuitenkin kävi, jo kaksi kertaa lyhyen ajan sisällä olen saanut piirakan pyöräyttää. Molemmilla kerroilla sen maku on ollut yhtä herkullinen kuin ensipuraisullakin!

Mustikkapiirakka

Ohjeesta tulee piirakkavuoallinen, halkaisija noin 28cm

Pohja:

125 g voita

1 dl ruokosokeria

1 kananmuna

1,5 dl kokojyvä emmervehnäjauhoa

1 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

ripaus jauhettua vaniljaa

Täyte:

3-4 dl mustikoita

2 dl kermaviiliä

½ dl ruokosokeria

1 kananmuna

Toimi näin:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele voi-sokerimassan joukkoon. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi, jotta taikina hiukan kovettuu.

Sekoita kermaviili, ruokosokeri ja kanamuna keskenään.

Kaada mustikat vuokaan piirakkapohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja valuta kermaviili varovasti mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa 15 minuuttia 200 asteessa. Laske tämän jälkeen uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia. Anna piirakan tekeytyä muutama tunti ennen nauttimista jotta kermaviili ehtii hiukan asettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti