perjantai 2. elokuuta 2013

Oman pellon kesäkurpitsa

Kesä- ja kasvutauon jälkeen sadonjako käynnistyi jälleen heinäkuun lopulla. Noudettavissa oli kesäkurpitsaa, pinaattia, sipulia, perunaa, salaattia ja kyssäkaalia. Heti kesäkurpitsat nähtyäni aloin ajatella kesäkurpitsapannareita.

Tuumasta toimeen! Alla oleva ohje on varsin toimiva. Paistaminen vaatii hiukan aikaa ja kärsivällisyyttä, lehtikaali tekee pannareiden rakenteesta herkästi murenevan ja vaatii myös aikaa kypsyäkseen. Sen voi toki jättää kokonaan pois. Silloin ohjeesta kannattaa vähentää myös yksi kananmuna.

Kesäkurpitsapannarit ovat varsin mietoja maultaan. Taikinaa voi maustaa oman mielen mukaan tai lisäkkeenä voi tarjota esim. currylla maustettua jogurttia, kuten kuvassa.

005

Kesäkurpitsapannarit, tällä ohjeella tulee noin 16 paksuhkoa pannaria

 

500               g                    kesäkurpitsaa

50                 g                    pinaattia

50                 g                    lehtikaalia

100               g                    fetajuustoa

2                                          valkosipulin kynttä

1                    kpl                 kesäsipuli

3                                          kananmunaa

1                    dl                   vehnäjauhoja

1-2                tl                     suolaa

                                            mustapippuria myllystä

                                            tuoretta timjamia ja basilikaa

                                            voita paistamiseen

 

Raasta kesäkurpitsa raastinraudalla. Jos kurpitsat ovat kovin isoja, poista niiden pehmeä keskusta ensin.

Suikaloi pinaatinlehdet, lehtikaali ja sipuli niin ohueksi kuin mahdollista, hienonna valkosipuli.

Kuullota sipuli ja valkosipuli kevyesti paistinpannulla. Sekoita vehnäjauhot ja kananmuna isossa kulhossa ja lisää joukkoon kesäkurpitsaraaste, pinaatti ja kaali. Lisää myös kuullotetut sipulit. Murustele fetajuusto joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä. Sekoita massa hyvin.

Paista ohukaispannulla voissa keskilämmöllä varovasti muutaman kerran käännellen.

 

Herkullisia kasvisruokahetkiä!

 

Kaupunkilaisten oma pelto: http://ruokaosuuskunta.fi/

4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen oloinen resepti. Nyt tiedän, mihin seuraavan kesäkurpitsani käytän.

    Olen monesti pohtinut ruokapiiriin liittymistä, oletko ollut tyytyväinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jonna,
      liityin ruokaosuuskuntaan keväällä, joten olen aika tuore osuuskuntalainen. Tähän menessä saadut raaka-aineet ovat ihan huippulaatua, tuoreita ja maukkaita. Satoa on ainakin aiempina vuosina tullut melko runsaasti (näin olen siis kuullut) joten hiukan suunnitelmallisuutta ja kotona kokkaamista sadon järkevä käyttö vaatinee. Osuuskunnan toimintaan voi osallistua oman kiinnostuksen ja aktiivisuuden mukaan, itse olen tähän mennessä muutaman kerran auttanut sadonjaossa. Suosittelen kyllä lämpimästi!

      Poista
  2. Onpa kauniita pannareita! itse olen tykännyt tehdä kesäkurpitsa-halloumipihvejä, mutta joka toinen satsi epäonnistuu koska murenevat pannulle.. täytyykin kehittää sitä kärsivällisyyttä ja tekniikkaa vielä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, muutama koepannari tuli paistettua tässäkin erässä ennenkuin sopiva koko ja lämpötila löytyi :)

      Poista