sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Emo

Kasarminkadulle Olon vanhoihin tiloihin elokuussa avattu Emo on kovasti saanut positiivisia kommentteja niin tuttavapiirissä kuin sosiaalisessa mediassakin. Omilla nettisivuillaan Emo kertoo, että se on helposti lähestyttävä ruokabaari, jossa entisaikojen tapaan kohtaavat niin papit, virkamiehet kuin duunaritkin. Hieno, mutta kunnianhimoinen ajatus. Ainakin lauantain alkuillassa asiakaskunta oli kovin homogeeninen.

Itselleni sana Emo tuo mieleen lämpimiä, maanläheisiä ajatuksia. Kun ravintolasaliin astuu, tila on yksinkertainen ja selkeä. Puiset pöytäpinnat, harmaanruskeat tuolit ja vaaleat seinät luovat ja rauhalliset puitteet ravintolasaliin. Sama linja jatkuu myös viinibaarissa, jonne voi piipahtaa lasilliselle vaikka ennen illallista. Viinibaarista saa myös pientä purtavaa.

002

Menu koostuu kymmenestä annoksesta, joita ei erikseen jaotella alku- tai pääruokiin. Kasvisruokia järjestyy pyydettäessä. Annoksia voi valita sopivaksi katsomansa määrän ja sen mukaan ne myös hinnoitellaan, 1-6 ruokaa.

017009010

Ruokalistan takaa löytyy viinilista, jossa jokaiselle annokselle on valittu sopiva viini. Mikä parasta, viinejä saa myös 8 cl annoksina.

Servetit näppärästi pöydänkulmissa, hauska idea!

012

Ruokien kaveriksi tarjoiltiin rapeakuorista, maukasta leipää kurpitsalevitteen kera. Valitsin listalta kolme annosta, kaksi lämmintä ja yhden makean.

014

Sipuliraviolit ja kukonsydäntä. Hapokas liemi jyräsi muuten maukkaan annoksen. Kukonsydämet olivat erinomaisia. Suositusviini toimi hyvin, mutta jäi sekin toiseksi hapokkaalle liemelle.

018

Turskaa ja kesäkurpitsaa. Hienosti kypsennetty kala, grillattu kesäkurpitsa antoi pientä paahteisuutta ja rapea friteerattu kurpitsanauha mukavasti rapsakkuutta. Ricottavaahto tuki herkkiä makuja hyvin.

027

Mantelia ja luumua. Makeaa ja raikasta vuorotellen, mieleenpainuvin maku omaan suuhuni oli mantelisorbetti ja jonkin sortin manteliströsseli, jota oli ripoteltu sinne sun tänne.

024

Kirsikkaa ja suklaata. Pöytäseurueemme toinen jälkiruoka, miten kaunis! (ja maukas, kuulemma….melkein iski annoskateus)

032

Lasku kolmesta annoksesta, alkuun nautitusta kuohuviinistä ja kahdesta 8 cl viinilasillisesta oli 61 euroa. Hinta-laatusuhde on kyllä kohdallaan.

Laadukas ruoka ja rento palvelu vetää minut varmasti paikan päälle toistekin, mutta olisihan se toki mieleenpainuva kokemus päästä “samaan pöytään” myös papin, virkamiehen ja duunarin kanssa!

Lisätietoja täältä: http://emo-ravintola.fi/

 

Kiehumispiste Facebookissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti