sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kasviscurry

Syksy tekee tuloaan. Tarvitaan paksumpia vaatteita ja tuhdimpaa ruokaa. Niistä ajatuksista syntyi tämä pohjoishelsinkiläinen curry vantaalaisista oman pellon biodynaamisista kasviksista.

018

Kasviscurry

0,5 dl rypsiöljyä

150 g purjoa

4 valkosipulin kynttä

70 g tomaattipyreetä

30 g punaista currytahnaa

150 g palsternakka

100 g selleri

200 g porkkanaa

100 g kyssäkaalia

100 g lanttua

2 dl vettä

400 g kookosmaitoa

200 g kesäkurpitsaa

350 g keitettyä perunaa

suolaa

tarjoiluun: tuoretta basilikaa, turkkilaista jogurttia, paahdettuja pähkinöitä ja leipää

Suikaloi purjo, hienonna valkosipuli ja kuutioi muut vihannekset.

Valmista ruoka isossa laakeassa kattilassa. Kuumenna rypsiöljy ja kuullota ensin purjo sekä valkosipuli öljyssä. Lisää juurekset perunaa ja kesäkurpitsaa lukuun ottamatta ja kuullota vielä muutama minuutti. Vähennä hieman lämpöä ja lisää kattilaan tomaattipyree ja currytahna. Pyörittele ne hyvin juuresten joukkoon ja anna kypsyä hetki. Lisää sitten vesi ja kookosmaito ja anna curryn muhia kannen alla hiljaa poreillen noin 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmenneet.
Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja peruna ja anna curryn hautua vielä hetki, mausta tarvittaessa suolalla.

Tarjoile curryn kera suikaloitua tuoretta basilikaa, turkkilaista jogurttia ja paahdettuja pähkinöitä sekä leipää.

Proteiinia kasvisversioon saa tarvittaessa esimerkiksi, tofusta, fetajuustosta, pavuista, sienistä, soijasuikaleista tai quinoasta.

 

Kiehumispiste Facebookissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti