sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Oman pellon kaalit

 

Ruokaosuuskunnan pellolta tulee satoa kiitettävästi. Kahden hengen taloudessa saa välillä syödä kasviksia ihan urakalla, että ehtii selättää edellisen sadon ennen seuraavaa jakoa. Arjen kiireissä ja menoissa joka ilta kotona ei ehdi laittamaan ruokaa ja sitten jääkaappi onkin pullollaan ihan kaikkea. Alkuviikosta tein sosekeittoa kyssäkaalista, perunasta, kesäkurpitsasta ja porkkanasta ja tänään oli tämän herkullisen kaalisalaatin vuoro. Kaalisalaatti sopii muuten hyvin lisäkkeeksi niin lihalle, kananpojalle kuin kalallekin!

070

Keräkaali-kyssäkaalisalaatti

400 g keräkaalia

400 g kyssäkaalia

1 dl rypsiöljyä

0,5 dl valkoista balsamicoetikkaa

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

1 ruukku korianteria

1 ruukku minttua

1 valkosipulin kynsi

puolikas punaista mietoa chiliä

mustapippuria

Suikaloi keräkaali ja kyssäkaali ohuelti. Hienonna valkosipuli, chili, korianteri ja minttu. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja anna maustua kylmässä puolisen tuntia. Salaattiin sopii hyvin myös porkkana sekä kesäkurpitsa.

062

Ruokaosuuskunta: http://ruokaosuuskunta.fi/

 

Kiehumispiste Facebookissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti