sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Oman pellon maissi

Maissi antaa mukavaa suutuntumaa ja pureskeltavaa näihin muuten perinteisiin juuresrösteihin.

Maissi-juuresröstit

ohjeesta tulee 6 isoa röstiä, halkaisija 15cm

5 porkkanaa

1 (pieni) selleri

4 perunaa

4 maissia

1,5 sipulia

4 valkosipulin kynttä

4 kananmunaa

4 rkl vehnäjauhoja

1 pnt lehtipersiljaa hienonnettuna

2,5 tl suolaa

mustapippuria

rypsiöljyä

Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja paista ne kevyesti rypsiöljyssä, jäähdytä.

Leikkaa maissista siemenet irti. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi, mausta hyvin suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.

Kuumenna öljy pannulla ja paista röstit keskilämmöllä molemmin puolin noin 5 minuuttia.

025

Muutama vinkki paistamiseen:

-röstit voi paistaa myös ohukaispannulla.

-paistamisen voi tehdä etukäteen ja röstit voi lämmittää uudelleen uunissa.

-isojen röstien kääntäminen käy kätevästi kahden lautasen avulla; liu'uta rösti pannulta lautaselle, laita toinen lautanen päälle ja käännä ympäri pitäen tiukasti kiinni molemmista lautasista. Liu'uta rösti takaisin pannulle.

034

Kiehumispisteessä maissi-juuresröstit tarjoiltiin uunissa paahdetun oman pellon keräkaalin, salaatin ja yrttikermaviilin kera.

Reseptiin käytetyistä raaka-aineista Ruokaosuuskunnan pellosta olivat porkkana, selleri, peruna, maissi ja keräkaali. Olen jo niin tottunut näihin upeisiin raaka-aineisiin että en tiedä mitä teen kun satokausi loppuu?!

Kiehumispiste Facebookissa!

3 kommenttia:

  1. Upeannäköinen kaali, joskaan ei "varsinaisessa" reseptissäkään mitään vikaa ole! Onko tähän paahtamiseen ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ohje: Leikkasin noin kilon painoisen kaalin kahdeksaan osaan. Lohkot suolasin ja pippuroin ja asettelin öljyllä voideltuun uunivuokaan. Lorottelin lohkojen päälle rosmariinilla maustettua rypsiöljyä ja pintaan ripottelin reilusti tuoretta timjamia ja valkosipulia.
      Paahdoin kaalia uunissa 225C ensin 15 minuuttia, tämän jälkeen laskin lämpöä, lisäsin vielä öljyä sekä kuorrutin kaalinlohkot parmesanjuustoraasteella. Jatkoin kypsennystä 175C noin 20 minuuttia ja lopuksi kaalit unohtuivat lämpimään uuniin noin 10 minuutiksi :)

      Poista