sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Laiska viikonloppu

Kolme vapaapäivää. Luulisi siinä saavan aikaan herkun jos toisenkin. Entäs jos ei huvita? Sen verran kuitenkin älynystyrät liikkuivat aivokopassa että tajusimme apukokin kanssa hoitaa kauppa-asiat keskiviikkona ilman suurempia ruuhkia ja jonoja. Näin jälkeenpäin ajatellen alitajunnassa on kaiketi ollut Italia.
_MG_8050
Itsenäisyyspäivän juhlintaa seurasimme suomalaisen ilmakuivatun possun ja mozzarellajuuston kera, lisäkkeenä hiukan uunissa kuivattuja kirsikkatomaatteja sekä hasselpähkinäleipää Vallilasta. Pääruoaksi nautimme parmesanilla leivitettyä kuhaa, paahdettuja perunoita ja appelsiinilla maustettua punajuurta.
Lauantaina apukokki ja minä urheilimme ahkerasti tahoillamme ja palkitsimme itsemme noutopizzalla. Ja söimme sen hyvällä omallatunnolla.
Sunnuntaina vihdoin pääsimme ulkoilemaan kirpeään pakkassäähän. Toivoin aurinkoista ilmaa, turhaan. Kiertelimme eri joulumarkkinoita Hakaniemessä, Senaatintorilla ja Kanavarannassa. Tuomaan markkinoilta Senaatintorilta mukaan tarttui oikein tumma ja savuinen pala possunkylkeä. Ruokateemamme sai jatkoa; savupossusta, kermasta ja kananmunasta syntyi herkullinen ja kylmään päivään sopiva lounas Pasta Carbonara.
Alla muutamia kuvia markkinatunnelmasta.
025
005009
008
Myynnissä oli jos jonkinmoista; upeita lompakoita ja korttikoteloita kalannahkasta…
012013024
…tervakynttilöitä, käytännöllisiä harjoja, hattuja…
018020
….koirankarvoista kehrätystä langasta tehtyjä lapasia ja sormikkaita (!!)…
021022
…kippoja, kuppeja ja koreja joka lähtöön. Hienoja kotimaisia tuotteita!
042030
Hakaniemen torin markkinoilta matkaani tarttui tämä kaunis, valkoinen jouluruusu.
Valoa pimeyteen teille kaikille ja voimia tähän pimeään vuodenaikaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti