maanantai 14. huhtikuuta 2014

Passio- keittiö ja baari

Tänä keväänä Helsingissä on ruuhkaa uusien ravintoloiden listalla. Hatunnosto kaikille uusille ja vanhoille yrittäjille, jotka uskaltavat tässä haastavassa taloustilanteessa ottaa riskin ja laittaa ravintolan pystyyn.

Kirjoituksen kohteena olevasta Passio- ravintolasta kuulin ensimmäisen kerran viime marraskuussa, kun ravintolan keittiötä pyörittävä Jesse Vottonen kävi keikalla työpaikallani. Nyt, huhtikuun alussa, paikka on auki.

023024

Kotisivuillaan ravintola kertoo tarjoilevansa pientuottajien antimia ilman turhaa kikkailua. Juomissa käsityöläisyys ja laatu ovat etusijalla. Oluet toimittaa Panimoravintola Huvila Savonlinnasta ja viinit valikoidaan eurooppalaisilta pientuottajilta. Ravintolaa pyörittää kolmikko Jussi Hukkanen, Jesse Vottonen ja Jere Hanhiala.

Aukiolojen kohdalla ravintola on tehnyt piristävän linjauksen; Passio on auki sunnuntaisin!

004009

Ravintola on jaettu kahteen eri tilaan. Sisään tullessa huomio kiinnittyy kiiltäviin oluthanoihin. Varsinaisessa ruokasalissa on pieni avokeittiö ja valkoisin liinoin katetut pöydät. Molemmissa saleissa ruokailu on mahdollista. Sisustus on tummahko, pirteyttä tuovat ruutulattia ja takaseinien kaakelit. Valoa tilaan tulvii isoista ikkunoista Kalevankadulta.

017013

Ruokalista on sopivan kompakti; se sisältää neljä alkuruokaa, neljä pääruokaa, kaksi jälkiruokaa ja juustot. Nimistä päätellen myös kasvisruokailijat on huomioitu. Lisäksi tarjolla on kaksi yllätysmenuuta. Valitsimme niistä pidemmän, viisi ruokalajia.

001

Keittiön tervehdyksenä graavattua siikaa ja talon omaa näkkäriä.

007

Tartar, keltuaista ja punajuurta. Lasissa Rose “Rosa Ambrositsch” 2012 Zweigelt.

021

Simpukkakeittoa ja paistettua kampasimpukkaa. Lasissa Pinot Grigio delle Venezie IGT 2011.

025

Paistettua kuhaa, kukkakaalia, kukkakaali-linssipaistosta ja kananmunaa. Lasissa Grüner Veltliner “Satellit” 2012.

030

Mureaksi haudutettua villisian niskaa, maa-artisokkaa ja veripalttua. Lasissa Blauer Zweigelt Alte Reben 2011.

034

Suklaakakkua, vadelmaa ja pätkisjäätelöä.

037

Passiokohokas ja siiderisorbettia. Lasissa Rosé Brut Wildbacher.

Menu oli todella hyvä kokonaisuus, jossa maut olivat selkeitä ja tasapainoisia. Ruokien valmistuksessa oli nähty vaivaa ja niiden ulkonäkö oli rennon viimeistelty.  Annoskoot olivat sopivat ja erityismaininnan annan kohokkaalle, tuolle jälkiruokalistoilta kadonneelle klassikolle. Miten hyvältä ja raikkaalta se maistuikaan passiohedelmän makuisena!

Viikon auki olleessa ravintolassa ei voi olettaa, että kaikki asiat olisivat jo hioutuneet uomiinsa. Salin puolella oli havaittavissa pientä jännitystä joka tuli ilmi hetkellisenä haparointina ja hermoiluna.

Kaiken kaikkiaan ilta oli erittäin onnistunut ja toivon Passiolle onnea, menestystä ja pitkää ikää. Tällaisia paikkoja Helsinki kaipaa lisää!

Katso lisää  täältä: http://passiodining.fi/

Passio- keittiö ja baari, Kalevankatu 13, 00100 HKI

4 kommenttia:

 1. Tämä paikka on minullakin haaveissa, sillä pidän kovasti Hukkasen Huvilasta Savonlinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Maukasta ruokaa ja rentoa meininkiä. Sopivan pieni ja persoonallinen. Kaupunkiin aukeaa ravintoloita siihen tahtiin, että on jo valinnan vaikeutta.

   Poista
 2. Ja ihanat astiat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ;) Näissä kuvissa mielestäni parhaalta näyttää villisika "puulautasella".

   Poista