keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Valokuvauskurssilla Italiassa vol.1

Matka Piemonteen alkoi päähänpistosta. Etsin itselleni valokuvauskurssia Helsingistä, kun internetin ihmeellisistä syövereistä silmiini ponnahti kurssi Italiassa. Ajankohta matkalle oli sopiva ja äkkiä olinkin ilmoittautunut mukaan.

Olen aina kuvannut paljon, kuuluun siis niin sanottuun “räpsijät” -kategoriaan joille kuvien määrä on laatua tärkeämpää. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että esim. sanat valotus, aukko, iso ja sommittelu eivät ole tarkoittaneet minulle paljoakaan. Vasta viime aikoina olen alkanut ottaa niistä selvää. Myös kuvankäsittelykurssit ovat vielä vaiheessa, joten alla olevat kuvat ovat varsin raakaa materiaalia.

IMG_8271

Huhtikuinen matka suuntautui Italian pohjoisosiin, Piemonten maakunnassa sijaitsevaan noin 7000 asukkaan uneliaaseen Varallo Sesian kylään.

_MG_9284

Varallon tärkein nähtävyys on Sacro Monte (Sacri Monti), joka on listattu myös Unescon maailmanperintöluetteloon.

_MG_8813

Sacro Monten alue koostuu yhdestä isommasta kirkosta, 50 pienemmästä kappelista ja erillisrakennuksesta, joissa Kristuksen elämää on kuvattu upeiden puu- ja terrakottahahmojen avulla. Alueen rakentaminen aloitettiin 1400- luvun lopulla ja jo vuonna 1530 paikalla oli 30 rakennusta.

_MG_8904_MG_8855

Jos tiesi käy tänne joskus, niin käy ihmeessä tutustumassa paikkaan. Alueella vallitsee pysähtynyt, rauhallinen ja seesteinen tunnelma, ainakin näin huhtikuussa jolloin ainoa turistiryhmä kylässä oli 20 hengen valokuvausporukkamme.

Alueeseen tutustumiseen kannattaa varata useampi tunti, rakennuksia on paljon ja taideteokset taidokkaasti tehty. Ison kirkon kellarissa on pieni oma kappeli, jossa pappien ja nunnien laulua kuunnellessa aika pysähtyy.

_MG_8826_MG_9311

Varallon nettisivut: http://www.comune.varallo.vc.it/Home/tabid/13584/Default.aspx

Sacro monte: http://www.sacromonte.it/

2 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat :) Nuo mustavalkoiset tuovat kivaa kontrastia, pitäisi itsekin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi :) Toiset kuvat tosiaan toimii paremmin mustavalkoisina, en kyllä osaa ajatella sitä etukäteen mutta onneksi ne on helppo sellaisiksi muuttaa. Sulla on ihanat, värikkäät ja täynnä elämää olevat kuvat Varallosta Omppulan julkaisuissa. Luin juuri eilen blogiasi ja pidin siitä paljon, mulla on vielä opittavaa tarinan kertomisesta, sulta se sujuu rennosta ja tekstiä on helppo lukea!

      Poista