torstai 3. heinäkuuta 2014

Minttukananpoikaa ja sitruunavinaigrettea

On taasen koittanut aika, jolloin Ruokaosuuskunnan sadonjaot ovat alkaneet. Näin alkuun mennään hiukan vaatimattomammin; pellolta tulee salaattia, yrttejä, retiisiä, raparperia, uutta perunaa sekä kesäsipulia. Heinäkuun kasvutauon jälkeen alkaa varsinainen sesonki, joka jatkuu runsaana marraskuun loppuun riippuen tietysti siitä, millainen kasvukausi on ollut.

Kiehumispisteen keittiössä mennyt kevät on ollut kovin kiireistä aikaa, eikä kotona kokkaamiseen ole löytynyt sopivia hetkiä eikä myöskään innostusta. Nyt, kun osuuskunnan upeita raaka-aineita on taas nenän edessä, on syytä ryhdistäytyä.

(Viime viikolla jaossa oli mukana myös minttua ja siitä se ajatus sitten lähti…)

Sen verran olen lomatunnelmissa, että tarkkaa reseptiikkaa en tällä kertaa jaksanut noudattaa. Tässä ruokalajissa innostavinta oli sen nopea valmistus ja makumaailma. Raikasta!

_MG_9584

Mintulla maustettua kananpoikaa ja sitruunavinaigrettea:

Broilerin paistipaloja naturel

Suolaa, pippuria, valkosipulia

Tuoretta timjamia, lehtipersiljaa ja minttua

Oliiviöljyä, sitruunanmehua ja -kuorta, intiaanisokeria

Paahdettuja cashewpähkinöitä (tai manteleita)

Paahda paistipalat kypsiksi ja kullanruskeiksi pannulla valkosipulin, timjamin sekä lehtipersiljan kera.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää pannulle oliiviöljyä, intiaanisokeri, sitruunan mehu ja -kuoret sekä paahdetut pähkinät. Anna kiehahtaa ja tarkista maku. Lisää vielä minttu juuri ennen tarjoilua.

Kaveriksi kananpojalle sopii hyvin esimerkiksi jugurtti-kesäkaalisalaatti sekä rucola.

 

Kaupunkilaisten oma pelto: http://ruokaosuuskunta.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti