sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Syksyn satoa- samettinen punajuurikeitto

Onko teillä koskaan epätietoisuutta siitä, mihin aika kuluu? Päivät hujahtavat ohi kuin nopeutettu filmi ja yhtenä hetkenä huomaat että luontokin ympärilläsi elää jo seuraavaa vuodenaikaa… No, onneksi tämän meneillään olevan vuodenajan raaka-aineet ovat niin pysäyttäviä, että edes silloin tällöin ymmärtää hidastaa ja nauttia niistä.

Viime torstaina Hesarissa oli juttu juureksista ja silmäni jumittuivat punajuuri-kookoskeittoon. Rakastan punajuurta ja pidän kovasti kookoksesta, joten reseptiähän oli testattava.

Kurkattuani jääkaappiin tulin siihen lopputulokseen, että laittaisin keittoon myös porkkanaa ja purjoa. Tässä oma versioni.

Samettinen punajuurikeitto (6-8 annosta)

100g purjoa

200g sipulia

½ valkosipuli

300g porkkanaa

600g punajuurta

400g vettä tai kasvislientä

200g kuohukermaa

400g kookosmaitoa

½ sitruunan mehu

suolaa ja mustapippuria

Kuori porkkana ja sipuli. Puhdista purjo. Halkaise sipuli ja leikkaa porkkana ja purjo muutamaan osaan. Paahda 200 asteessa noin tunti tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Samaan aikaan voit paahtaa kuorimatta punajuuret ja puolikkaan valkosipulin.

Kun juurekset ja sipulit ovat paahtuneet kypsiksi, kuori punajuuret ja purista valkosipulin kynnet ulos kuoristaan. Kiehauta kerma, kookosmaito ja vesi. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa kuohkeaksi, pehmeäksi keitoksi. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.

004

Keiton kaveriksi testasin gluteenitonta leipää, jonka valmistin Vuohelan Herkun valmiista jauhoseoksesta. Maustoin leivän tuoreella timjamilla ja nautin yrttivoin kera.

Suvi Tikamo, kiitos alkuperäisestä reseptistä ja inspiraatiosta! Lisää Suvin tuotoksia täältä: My name is Cake

Juurekset tuttuun tapaan omasta maasta: Kaupunkilaisten oma pelto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti