sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Joulun jatkot Tallinnassa; Cru ja Kaks Kokka

Varasimme ex-tempore hotelliviikonlopun Tallinnasta joulun jälkeiselle viikonlopulle. Katselin ravintoloiden aukioloaikoja ja vaihtoehdoista löytyikin muutama, joissa emme olleet ehtineet vielä käydä. Kun Tallinnassa käy kerran-kaksi vuodessa, on kaupunkiin aina avautunut useita uusia ravintoloita. Myös pienpanimobuumi tuntuu Virossa olevan kovassa kasvussa ja laadukkaita sekä persoonallisiakin olutbaareja ja myymälöitä aukeaa tasaiseen tahtiin. Hyvä!

070055

Illalliselle valitsimme ravintola Cru:n, jossa työskentelee Viron Bocuse d’Or –kilpailun edustaja Dmitri Haljukov.

056

Alkuruoka: Taimenta, kurkkua, ruista, sipulia, tilliä, mätiä ja punajuurta.

059

Pääruoka: Karitsaa, selleriä, ruusukaalia, lehtikaalia, päärynää, yrttejä, hasselpähkinää.

062

Jälkiruoka: Rapeat donitsit, vuohenrahkaa ja metsämansikkasosetta, vadelmia, sitruunaa, marenkia ja manteliströsseliä.

Cru: ssa miellytti erityisesti sujuva, ammattitaitoinen palvelu. Nettisivuilla olevien kuvien perusteella odotin, että ruoka olisi ollut hiukan viimeistellympää. Maukasta se toki oli. Bonuksena salissa voi tuijotella suoraa kuvaa keittiön luukulle asennetusta kamerasta, jos pöytäseuran jutut ei nappaa.

Illallisen jälkeen kävimme muutamassa olutbaarissa maistelemassa virolaisia käsityöoluita, mutta tästä ei ole kuvamateriaalia jälkipolville jaettavaksi.

Sunnuntain lounaalle valitsin Kaks Kokka- ravintolan, joka sijaitsee isoveljensä Ö:n naapurissa. Raikas ja rento miljöö miellytti heti.

073075077093082083

Kaks Kokka- ravintolan punaviiniglögi, jossa koristeena kuivattu appelsiinikiekko. Glögi ei jostain syystä ole tänä vuonna ollut perheemme suosikkilistalla, mutta muutaman tunnin ulkoilu pakkasessa houkutteli maistamaan. Lämmintä ja hyvää, mausteista!

086

Alkuruoka: Saarenmaan hirveä, taimenen mätiä, savustettua keltuaista, jäkälää, retiisiä.

092

Alkuruoka: Raejuustoa, fermentoituja vihanneksia ja mallasleipä”multaa”

098

Pääruoka: Paahdettua karitsaa, sieni-perunapyreetä, portviinikastiketta ja marinoitua tomaattia

101

Pääruoka: Atlantin turskaa, smetanassa muhennettua perunaa ja fenkolia

Alkuruoat olivat aseteltuja, kauniita ja juuri sopivan kokoisia. Pääruoissa maku miellytti, mutta pientä hämmästystä aiheutti niiden osittainen miehekäs ulkonäkö ja koko!

Näistä kahdesta kuitenkin Kaks Kokka teki vaikutuksen aitoudellaan, selkeillä mauillaan ja miljööllään. Tänne tulen varmasti uudestaan ja siinä auttaa myös aukiolo viikon jokaisena päivänä.

Katso lisää täältä: http://kakskokka.ee/en/ ja http://www.crurestoran.eu/eng

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti