sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Jauhoton suklaakakku

Ravintolassa nautin jälkiruoan mielelläni, mutta Kiehumispisteen keittiössä jälkiruokaherkkuja valmistetaan harvoin. Tämänkertaiseen herkutteluun oli syynä emännän lauantaina suorittama illalliskeikka, josta jäi komponentteja yli juuri sopivasti kahden annoksen verran.

Kakkua maistettuaan Kiehumispisteen apukokki oli sitä mieltä, että voisin keikkailla hiukan useammin. Suklaakakun kera tarjolla oli tuoreita vadelmia, kuivattua omenaa, paahdettua cashew- pähkinää sekä vadelmasorbettia.

_MG_9394

Jauhoton suklaakakku, ohjeesta tulee 8-10 annosta

4 keltuaista

75g sokeria

225g tummaa suklaata

4 valkuaista

40g sokeria

125g kuohukermaa

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Vaahdota kerma ja valmista pehmeä marenki valkuaisista ja pienemmästä sokerimäärästä. Laita nämä kylmään odottamaan. Sulata suklaa juoksevaksi mikrossa. Vaahdota keltuaiset ja 75g sokeria kuohkeaksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja kermavaahto. Nostele lopuksi marenki suklaamassan joukkoon. Paista 170 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Suklaakakun ohjeesta saan kiittää erästä kiukkuista pâtissieria, jonka kanssa työskentelin samaan aikaan Helsingin kattojen yllä Savoyssa. Oi niitä aikoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti