tiistai 24. helmikuuta 2015

Kanavan varrella - Faro Channelside Bar&Restaurant

Viikko sitten tiistaina sain olla mukana maistelemassa Faro Ravintolan tarjoamia kevään ruokalistan makuja. Viinit ruokiin oli valinnut Vindirekt Finland Oy.

Vuonna 2001 rakennettu kiinteistö päätyi nykyisille omistajilleen Jussi ja Ville Forsmanille talvella 2014. Yleisölle ovet avattiin toukokuussa ja sitä ennen herrat olivat päivittäneet ravintolan sisustusta kumppaninaan dSignVertti Kivi&Co.

001

Kanavan suuntaan antavat isot ikkunat tarjoavat upean näkymän merelle ja vaikka lasipintaa on paljon, on tilasta kuitenkin saatu rauhallinen ja rento. Näkymä on varmasti upea myös kesällä, kun ravintolaa ympäröi iso terassi ja venepaikat kanavan varrella ovat ahkerassa käytössä. Forsmanin veljekset ovat muuten itsekin kovia veneilijöitä ja he pyörittävät ravintolatoimintaa myös toisessa merenrantaravintolassa Blue Peterissä Lauttasaaressa.

018003

Faro haluaa olla rento ruokaravintola. Uskon, että pikku hiljaa oma tyyli on löytymässä eikä annoksissa ole enää liikaa piperrystä vaan keskitytään enemmän siihen tärkeään asiaan, makuun. Illan aikana tarjotut annokset vastasivat suurelta osin sitä, mitä Faro nettisivullaan kertoo; klassista bistroruokaa modernilla otteella ja sesongin hyvillä raaka-aineilla.

023

Paahdettua maa-artisokkakeittoa ja pikkelöityä artisokkaa / Yelands Estate Land Made, Marlborough, Uusi-Seelanti

028006030

033

Kurpitsarisottoa ja hasselpähkinää

046

Vasikanposkea Burgundin tyyliin, puikulapyreetä / Tomas Cusine Llebre, Costeres del Segre, Espanja

057

Rosmariinilla maustettua uuniomenaterriiniä ja mascarponesorbettia, unikonsiemenkinuskia / Brachetto d’Acui, Piemonte, Italia

 

Viikonloppusin Farossa on tarjolla myös brunssi joka ainakin tämän herkullisen käyntikerran jälkeen herätti mielenkiinnon. Siitä voisi nauttia sitten, kun kelit sallivat ulkona syömisen ilman pilkkihaalaria.

 

Illan ruuat ja juomat tarjosi Faro Channelside Bar & Restaurant

Kellosaarenranta 2, 00180 Helsinki ja netissä: http://www.faroravintola.fi/

 

P.S. Tiesittekö muuten, että Faro tuottaa osan energiastaan ravintolan katolle asennetuilla aurinkopaneeleilla. Hienoa, että ravintolamaailmassakin voidaan olla kestävän kehityksen edelläkävijöitä!

2 kommenttia:

  1. Samalla paikalla oli vuosia sitten ravintola Basilica. Vai olikohan sen nimi joku muu yrtti? :) No anyway, paikka oli tosi kiva ja oltiin kovin surullisia kun ravintola lopetti ja paikalle tuli yökerho ym. vastaava. Kiva kuulla, että rakennuksessa toimii taas ravintola, täytyy käydä vaikka kesällä testaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käykää ihmeessä :) Paikka on varmasti parhaimmillaan kesällä, kun terassikin on jälleen auki!

      Poista