sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Pakkaspäivän couscous

Lauantaiaamuna kauppalistaa tehdessämme apukokki kysyi, voisimmeko joskus hyödyntää olemassa olevia varastojamme ruoanvalmistuksessa? Katsaus kuiva-ainekaappiin kertoi kysymyksen varsin aiheelliseksi.

Oli aika laittaa varasto kiertämään tai järjestää naapurustolle kokkisota. Valitsin ensimmäisen vaihtoehdon ja sitrusvoissa paahdetun possunfileen lisäkkeeksi syntyikin mausteinen couscous, jota piristivät sesongin hedelmät verigreippi ja granaattiomena.

063

Mausteinen couscous (neljälle)

150g couscous (täysjyvä)

2dl kasvislientä

1 keskikokoinen sipuli

1 vihreä chili

1tl Ras el hanout- maustesekoitusta

2 rkl oliiviöljyä

50g paahdettuja cashew- pähkinöitä

3 kpl kevätsipulin vartta

suolaa, mustapippuria

rucolaa

1 verigreippi

1/2 granaattiomena

 

Yrttiöljy

puntti lehtipersiljaa

1/2 punttia minttua

1 pieni valkosipulin kynsi

1/2-1 dl oliiviöljyä

 

Leikkaa sipuli ja chili ohuiksi suikaleiksi ja kevätsipuli renkaiksi. Rouhi paahdetut cashew- pähkinät. Halkaise granaattiomena ja irrottele siemenet. Fileoi verigreipin hedelmäliha.

Laita couscous kattilaan ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Hauduta kuumalla levyllä muutama minuutti sekoittaen ja anna sen jälkeen vetäytyä kannen alla. Paahda sipulia ja chiliä oliiviöljyssä Ras el hanout - mausteseoksen kanssa, kunnes sipuli on pehmennyt. Valmista yrteistä, valkosipulista ja oliiviöljystä tahna blenderissä tai sauvasekoittimella.

 

Sekoita lämpimään couscousiin sipuliseos, cashew-pähkinärouhe ja kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa erikseen rucola, yrttitahna, verigreippifileet ja granaattiomenan siemenet.

Joo-o, kokkisotaankin jäi vielä aineksia; riisiä, linssejä, tattaria, ohraa, polentaa, spelttivehnää…. innostuisivatkohan naapurit haasteesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti