sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Pikaruokaviikonloppu

Apukokki on kipeänä joten kaikki viikonlopun ruoanvalmistus lepää Kiehumispisteen emännän harteilla. Tämä on aiheuttanut tilanteen, että huushollissa on nautittu koko viikonloppu nopeaa, helppoa ja simppeliä ruokaa. Ei reseptiikan tuijottelua ja määrien mittailua. Niiden aika on tulevaisuudessa…ehkä.

Perjantaina ravitsimme itseämme spagetilla, joka oli höystetty sitruuna-paprikakastikkeella. Lisäkkeenä nautimme Parmesan -juustoa ja tuoretta basilikaa. Ruoka maittoi muutoin, mutta potilaalta tuli palautetta lihan puuttumisesta.

Päätin korjata tilanteen lauantaina ja valmistin härkäwokkia. Riisin höyrystyessä viipaloin härän ulkopaistin ohuiksi siivuiksi ja kiehautin rasiallisen vihreitä papuja. Paistoin lihat kuumalla pannulla nopeasti ja siirsin syrjään odottamaan muiden ainesten käsittelyä. Paahdoin pannulla valkosipulia, keltasipulia, chiliä ja paprikaa. Lisäsin joukkoon lihalientä, osterikastiketta, kalakastiketta ja vähäsuolaista soijaa. Liemen ollessa sopivan makuinen lisäsin lihat ja vihreät pavut joukkoon. Kuumensin wokin ja tarkistin maut. Apukokin makuhermoille sopii isompi määrä chiliä kuin itselleni, joten viipaloin tuoretta chiliä vielä lisäkkeeksi. Perjantailta jäänyt basilika ja kevätsipuli tekivät seuraa.

043 2

Nuhanenäkin sai ilman kulkemaan ja toiveiden mukaan lihaakin oli tarjolla. Olin kaukaa viisas ja valmistin wokkia myös sunnuntaille. Silloin voi emäntäkin ottaa rennosti ruoanvalmistuksen suhteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti