sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Pro2015

Viime torstaina ravintola-alan väki pynttäytyi parhaimpiinsa ja saapui Pro- tunnustuspalkintojen jakoon Helsingin Vanhaan Satamaan. Tämä oli jo kolmastoista kerta, kun Aromi- lehti yhteistyökumppaneineen on järjestänyt Pro- gaalan. Gaalan tarkoitus on nostaa alan arvostusta ja vuosien varrella tunnustuksen ovatkin saanet useat alan valovoimaiset tähdet kuten Pekka Terävä, Tero Mäntykangas, Henri Alen, Tomi Björk ja Hans Välimäki.

Ilta tunnelmallisessa tiilimakasiinissa aloitettiin tyylikkäästi samppanjalla ja ostereilla. Itse illalliskattaus oli sijoitettu kolmeen erilliseen saliin, pyöreisiin kymmenen hengen pöytiin. Paikalla oli lähes 600 juhlijaa ja illan juontajat Niina Lahtinen, Jaana Pelkonen ja Tomi Björk pitivät tunnelmaa yllä yhdessä muiden esiintyjien kanssa. Iso rooli oli totta kai myös kahdentoista eri sarjan finalistilla, joilla taatusti olikin jännitettävää.

20150212_171420004005

Pro2015 menun olivat suunnitelleet Royal Ravintoloiden keittiömestarit Viljo Laine ja Peter Ahti. Alkuruokana tarjottiin palvattua porsaanfileetä, friteerattua porsaan ohimoa, rakuunaista sinappicremeä ja marinoituja kurkkuja.

018

Väliruokana purjoa, puikulaa ja kaviaaria “potage”

023

Pääruokana paahdettua kirjolohta, tryffelillä maustettua kukkakaalipyreetä ja valkoviini-voikastiketta.

030

Talvi&kesä- välisorbetti, johon pöydässä kaadettiin tilkka samppanjaa.

035

Illan kruunasi Ph7- konditorian valmistama jälkiruoka puolukkaa, suklaata ja vaniljaa

039043

Pro- palkinto on saajalleen konkreettinen merkki hyvin tehdystä työstä, ammattitaidosta, asenteesta ja intohimosta omaa työtään ja alaa kohtaan. Se on kunnianosoitus kollegoilta, esimiehiltä ja työantajalta, sillä itseään ei voi ehdolle asettaa. Kolmesta finalistista jokaiseen sarjaan voittajan valitsee 13 hengen tuomaristo.

Ilta oli täynnä tunnelmaa, oli liikuttavaa seurata voittajien reaktioita ja kuunnella kiitospuheita. Samalla sai nauttia hyvästä ruoasta, juomasta ja ohjelmasta. Ja mikäs siinä, on upeaa edes kerran vuodessa laittaa juhlakolttua päälle, tukka nutturalle, hiukan huulipunaa, helmet kaulaan ja juhlistaa ravintola-alan osaajia!

01001120150212_171714

Malja ammattitaidolle ja onnistuneelle Pro2015- gaalalle, ravintola-ala on sen ansainnut!

20150212_215853yourphoto

Kaikkien sarjojen voittajat, lisätietoa ja kuvagalleria löytyy osoitteesta: http://propalkinnot.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti