sunnuntai 30. elokuuta 2015

Vihreät ohukaiset

Teen harvoin suolaisia lettuja, mutta nyt vihanneslaatikoita oli tyhjennettävä ennen ensi tiistain sadonjakoa. Ohukaistaikinaan tulisi pinaattia, se oli aivan selvää, mutta parsakaalia? No, yrittänyttä ei laiteta. Yleensä tässä taloudessa ruoka ei jää syömättä huonon maun takia. Jos emännälle ei maistu, niin apukokki hoitaa tilanteen mukisematta. Päätän ottaa riskin. Surautan taikinan blenderillä ja paistan ohukaiset runsaassa voissa ohukaispannulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pinaatti-parsakaaliohukaiset

4 annosta

100g tuoretta pinaattia

100g tuoretta parsakaalia

5 dl maitoa

2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja

2 munaa

3/4 tl suolaa

mustapippuria myllystä

ripaus timjamia

voita paistamiseen

Soseuta pinaatti ja parsakaali maidon kera. Lisää munat, jauhot ja mausteet. Anna taikinan turvota puoli tuntia. Paista ohukaispannulla voissa kauniin ruskeiksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisäkkeenä vielä marinoituja kikherneitä ja murustettua fetajuustoa.

Ja se maku…. varsin terveellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti