maanantai 21. syyskuuta 2015

Lilla Roberts-pieni hemmotteluhetki Helsingissä

Viime viikolla havahduin, kun sosiaalisessa mediassa tuli vastaan kuvia Lilla Robertsin avajaisista. Onhan Kiehumispistekin siellä vieraillut! Peräti aivan avajaisviikolla. Olen vain unohtanut kertoa.

Hotelli sijaitsee Pienen Roobertinkadun ja Kasarmikadun kulmassa. Alunperin vuonna 1909 Helsingin energialaitokseksi valmistunut rakennus on kokenut muodonmuutoksen luksushotelliksi. 130 huonetta sijaitsevat kolmessa eri rakennuksessa ja ovat kaikki yksilöllisiä. Huoneen hintaan ja kokoon vaikuttavat kategoriat, joita löytyy kolme; Comfort, Style ja Lux. Kirsikkana kakkuun on kahden makuuhuoneen sviitti paraatipaikalla, näkymät Kasarmintorille ja merelle päin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotelliin on mukava tulla, kun vastassa on iloinen henkilökunta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huone

Huoneemme sijaitsi toisessa kerroksessa ja ainoa ikkuna oli sisäpihan suuntaan, joten varsin hämyisissä tunnelmissa saimme vierailumme viettää. Jos olisin työmatkalla, saattaisin pyytää valoisampaa huonetta ylemmistä kerroksista.

Tila oli jaettu kahteen erilliseen huoneeseen, joiden välissä oli eteiskäytävä ja kylpyhuone. Varsin persoonallinen pohjaratkaisu siis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisustuksen väreinä oli mustaa, kultaa ja valkoista. Jyrkkien värien ja muotojen vastakohtina eläinkuvioita, pehmeitä mattoja, nojatuoleja ja aivan ihastuttava höyhenlamppu. Ja niin, ne egyptinpuuvillaiset vuodevaatteet. Aikamoista glamouria!

Huone oli myös hyvin hiljainen, meteliä ei kuulunut mistään suunnasta. Hyvin nukutti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aamiainen

Aamiaiselle kuljimme sisäpihan poikki Krog Roba:n tiloihin. Kävimme siellä myös lounaalla, mutta siitä kuvia ja tunnelmia toisella kertaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarjolla oli sopivasti kaikkea, myös munakokkelia ja paahdettua pekonia. Leikkeleisiin ja juustoihin oli panostettu. Lisähintaan olisi voinut tilata esimerkiksi paistettuja munia, uppomunia ja vohveleita. Yllä olevassa kuvassa ravintola on lounaskattauksessaan, koska aamiaisella oli niin kova meno, ettei laajemman kuvan ottaminen oikein onnistunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mehupisteessä oli mukavasti vaihtoehtoja. Bonuksena Merja-Riitta Laurilan raikasta Mesijuomaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puuro oli keitetty Malmgårdin luomuhiutaleista ja lisäkkeenä oli hillojen lisäksi tuoreita marjoja, pähkinöitä ja siemeniä. Erityisen maukasta oli talon oma siemennäkkileipä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahvi tarjoiltiin pöytään ja se nautittiin isoista mukeista, jotka aikoinaan otettiin käyttöön sisarhotelli Havenissa. Kuppiin saa kerralla riittävästi kahvia ja se pysyy pitkään lämpimänä.

Hiukan oli tarjoiluhenkilökunta vielä hukassa omien tehtävienjakojensa kanssa, mutta ei ensimmäisenä aukioloviikonloppuna voi kenties kaikissa asioissa täydellisyyttä odottaakaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baari

Bar Lilla E on luovuudellaan tervetullut lisä kaupungin suosituimpien baarien rinnalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Yömyssyksi maistui Licorice&Lemon, joka tarjoiltiin lasikulhosta jäkälän, havujen ja savun kera.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visiittimme sujui miellyttävästi tuoreen maalin tuoksuisessa hotellissa. Pidin kovasti hotellin sisustuksesta. Se loi huoneeseen ja yleisiin tiloihin elegantin ja Art Déco- henkeä kunnioittavan tunnelman. Vain imuketupakkaa polttavat polkkatukkaiset naiset ja gramofonin rahina puuttuivat.

Ja kyllä, mielelläni hemmottelen itseäni ja apukokkia täällä uudestaankin!

Lilla Roberts

Bar Lilla E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti