maanantai 16. marraskuuta 2015

Kohti kultaa!

Suomen Bocuse d’Or tiimin harjoittelukausi on käynnistynyt. Ensimmäisenä etappina on Euroopan karsinta Budapestissa ensi toukokuussa. Suomen edustajina kisaavat Eero Vottonen assistenttinaan Miikka Manninen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Euroopan karsinnan raaka-aineet on julkistettu ja siinäpä sitä on riittävästi syytä harjoituskauden aloittamiseen. Kaksikon käytössä oleva harjoituskeittiö Ravintolakoulu Perhon tiloissa on putsattu ja puleerattu. Takaseinään on suurennettu iso, sinisävyinen, kaunis ja arvoituksellinen järvimaisema. Valokuva on tiimin viralliset edustuskuvatkin ottaneen Jussi Ulkuniemen käsialaa.

- Valitsin juuri tämän kuvan, koska sen katseleminen rauhoittaa, Eero Vottonen kertoo.

Jossain kohtaa treeniputkea kuvalle ja rauhoittumiselle voi olla tarvetta, mutta ei vielä. Kaksikko vastailee tyynesti kysymyksiin lehdistön tiedotustilaisuudessa ja loihtii maisteltavaksemme herkkuja, joiden raaka-aineet saattavat olla osa kisa-annoksien makumaailmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kisan pakolliset raaka-aineet ovat sterletti, kultainen kaviaari ja saksanhirvi. Haastetta riittää, sillä sterletti on kala, jota Vottonen ei koskaan aiemmin ole käsitellyt. Saksanhirven vasan takaneljännes on tutumpi ja mieluinen raaka-aine.

- Harjoittelemme joka viikko kahdesti ja vielä on hyvää aikaa tutustua raaka-aineisiin. Kala on haastava, se vaatii huolellisuutta ja taitoa kypsennyksessä. No, kun viikoittain käsittelemme kymmenen kalaa ja puolikkaan saksanhirven, niin eiköhän se siitä ala luonnistua, Vottonen toteaa.

Suomalaisia vaikutteita annoksiin haetaan metsästä ja parhaista kotimaisista tuotteista. Toukokuun alussa pohjoinen luonto tuottaa ensimmäiset villit raaka-aineensa, joita todennäköisesti hyödynnetään. Nyt, harjoittelukauden alussa, Vottonen ei vielä halua lyödä raaka-ainelistaa lukkoon. Mietinnässä on toki eri vaihtoehtoja, muotoja ja kypsennystapoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomen tiimi tuntuu kokeneemmalta kuin koskaan. Vottosella on vahva Bocuse d’Or kilpailukokemus edelliseltä kaudelta, jolloin hän toimi Suomen joukkueen valmentajana. Myös assistenttina toimiva Miikka Manninen avusti Suomen joukkuetta jo kaudella 2014-2015. Yhtään tietotaitoa ei nyt alkavalla kaudella päästetä hukkaan, sillä valmentajan rooliin astuu neljännen sijan vuonna 2015 saavuttanut Matti Jämsen.

Vaikka paras tsemppi ja motivaatio harjoitteluun sekä itse kilpailuun taitaa löytyä peiliin katsomalla, niin hyvä joukkuehenki ja aiempi kokemus kisoista varmasti auttavat.

- Kaikkeen pitää olla varautunut. Se on paras neuvo, jonka voin kilpailijalle antaa. Kisatilanteessa sattuu ja tapahtuu. Hermojen pitää kestää, Jämsen toteaa.

Taustajoukkoihin kuuluvat myös Suomen tuomarina ja joukkueen presidenttinä toimiva Pekka Terävä,  joukkueen johtaja Sami Rekola ja tiedottaja Mari Cadaut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen pressitilaisuus on takana. Tästä se alkaa, ammattilaistiimin matka. Ensin kohti Budapestiä ja siitä eteenpäin Lyonin loppukilpailuun vuonna 2017.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Go Eero! Go Miikka! Voitto kotiin!

P.S. Vottosella on upea Instagram-tili! Käy ihmeessä kurkkaamassa.

http://www.bocusedor.fi/

http://www.facebook.com/bocusedorfinland

https://www.instagram.com/eerovottonen/

https://www.sttinfo.fi/release/bocuse-dor-kokki-vottonen-aloittaa-kisakauden/4016?releaseId=36825591

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti