lauantai 20. helmikuuta 2016

Kaartin Kut6nen-kuuden kuppilan kierros

Olen tavoilleni uskollinen. Ajoissa paikalla, kun jotain jännää tapahtuu ja auttamattomasti jälkijunassa, kun blogia pitäisi päivittää. No, itse tapahtumakin on tältä erää jo ohi, mutta laitan nyt muutaman kuvan ja kerron jouhevin sanakääntein, mitä tuli koettua. Puskaradio nimittäin kohisee, että uutta mahdollisuutta gourmet-kierrokselle olisi tarjolla viimeistään ensi syksynä.

_2100053

Mikä Kaartin Kut6onen oikein on? Tapahtuman sivuilla Facebookissa sitä luonnehditaan näin:

“Kaartin Kut6nen yhdistää kuusi Kaartinkaupungin ravintolaa tarjoten ainutlaatuisen elämyksen hyvien makujen parissa superhyvää fiilistä unohtamatta! Makumatkan pysäkkeinä ravintolat Emo, Ragu, Juuri, Spis, Pastis ja Pompier Espa!

Homma toimii seuraavasti:
Jokaisena lähtöpäivänä kaikista kuudesta ravintolasta alkaa samanaikaisesti klo 17.45 kierros, jolla vietetään hetki ruoan ja juoman parissa kaikissa makumatkan ravintoloissa. Jokaisessa ravintolassa ryhmän ottaa hoivaansa kierroksen isäntä, opas, host, you name it ja vie porukan läpi koko makujen kaartin.

Kierros maksaa 100 € ja lippuja voi ostaa Kaartin Kut6sen ravintoloista. Ravintola, josta ostat lipun, toimii myös kierroksen aloituspaikkana. Lippuja on myynnissä 30 kpl/ravintola/päivä.”

No, kun ravintola-alan ihmiset laittavat tuulemaan, yleensä asiat tapahtuvat niin kuin on sovittu. Näin myös tällä kertaa. Enemmän jännitystä taisi olla meillä asiakkailla, kun jouduimme kuin varkain ottamaan hiukan ylimääräistä kontaktia vieraisiin ihmisiin. Sekin sujui aivan kiitettävällä tasolla. Pieni helmikuinen räntäsade piristi matkantekoa.

_2100002_2100009

Oma kierrokseni alkoi Emosta, jonka oikein suunmukaisessa annoksessa friteerattu naudan kieli oli saanut seuraansa mustajuurta, sienivaahtoa ja pähkinää. Herkullista.

_2100012_2100019[4]_2100016

Emosta matka jatkoi Raguun, jossa kielenkantoja kirvoitti upea leipä- ja levitevalikoima. Itse annos oli elegantti yhdistelmä muikkutempuraa, omenaa, tillikreemiä ja muikunmätiä.

_2100022_2100027

Juuressa pöytäseurueeni piti huolen siitä, ettei annoksia ehtinyt kuvaan. Pienissä sapaksissa makuina olivat karitsa ja kaali. Kauniiden annosten kuvat voit kurkata vaikka täältä; Andalusian Auringossa-blogista. Mieleeni jäi myös Mathildedalin Kyläpanimon Mathilda, kylillä pantu vehnäolut. Raikas ja aromikas olut taitaa olla ensimmäinen kokonainen pullollinen olutta, jonka koskaan olen nauttinut. On hienoa löytää uusia makuelämyksiä!

_2100033_2100038

Pieni, mutta persoonallinen 18: sta asiakaspaikan Spis laittoi meidät cocktail-tilaisuuden tunnelmiin tarjoten aivan erinomaisen annoksen kirjolohta, fenkolia, lakritsaa ja fermentoitua piparjuurta. Kyllä!

_2100045

Pastiksen annos oli oiva yhdistelmä mureaa tursasta, paprikapyreetä ja curryvaahtoa. Miksi mustekalaa tulee syötyä niin harvoin?

_2100047_2100058

Kierros päättyi Pompier Espaan, jossa illan viimeisen annoksen jälkeen tarjoiltiin myös pieni makea suupala. Ensin ankkaa kahdella tapaa, porkkanapyreellä ja kirsikkakastikkeella höystettynä ja päätökseksi suklaabrownie ja appelsiinikreemiä.

_2100064_2100069

Pompier olikin ainut paikoista, jossa en ollut aiemmin vieraillut. Muistakin ravintolakäynneistä on toki aikaa, joten nyt oli sopiva hetki päivittää tilanne. Kaartin Kut6nen onkin oiva tapa tutustua useamman ravintolan tarjontaan ja hieno osoitus siitä, miten tänä päivänä ravintoloitsijat tekevät yhteistyötä, joka antaa potkua kaikkien liiketoimintaan.

Illan aikataulu piti hyvin ja pieni happihyppely ravintolasta toiseen ruokki mukavasti ruokahalua. Aivan muistuivat mieleen ajat noin 10 vuotta sitten, jolloin minulla ja ystäväporukallani oli varsin tavallista se, että alkuruoka syötiin yhdessä, pääruoka toisessa ja jälkiruoka kolmannessa kuppilassa. Ihan samaan, Kaartin Kut6sen kuuteen annokseen ja kuuteen juomaan ei silloin vielä päästy.

Ilta oli erinomainen! Täynnä upeita makuja ja paikkoja, joita ei mitenkään voi (eikä tarvitse) laittaa paremmuusjärjestykseen. Ehkä kysymys on enemmän siitä, mikä tunnelma sopii juuri tiettyyn hetkeen. Erityiskiitoksen saa kuitenkin Emo, joka kutsui minut vieraakseen!

Kaartin Kut6nen-Makumatka Kaartinkaupunkiin, käy tykkäämässä tapahtuman sivuista Facebookissa ja pääset varaamaan liput heti, kun tapahtuma seuraavan kerran herää eloon! Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti