perjantai 26. toukokuuta 2017

Ikoninen hotelli uudistuu

Original Sokos Hotel Presidentti uudistuu. Noin 2,5 vuotta kestävässä peruskorjauksessa remontoidaan lähes 500 hotellihuoneen lisäksi kerroskäytävät, aula- ja kokoustilat, auditorio sekä ravintola. Vuonna 2016 aloitettu muutos toteutetaan vaiheittain hotellin ollessa koko ajan toiminnassa ja viimeisetkin remonttipölyt karistetaan tiloista vuoden 2018 aikana.

Tällä hetkellä uudistuneita tiloja ja tunnelmia pääsee ihastelemaan heti astuessaan hotellin aulaan sekä jo noin puolessa huoneista, joiden ideoinnista ja suunnittelusta on vastannut Ivana Helsingin Paola Suhonen yhdessä suunnittelutoimisto KOKO3:n kanssa.

IMG_3700

Aulatilojen arkkitehtuuri ja monumentaalinen tunnelma haluttiin säilyttää. Eri materiaalien kontrasti luo tilaan varsin arvokkaan tunnelman; on rouheaa betonia, hiiltynyttä puuta, peiliä ja pehmeitä mattoja. Ihmeteltävää ja yksityiskohtia riittää joka suuntaan. Tummasävyinen tila rauhoittaa, vaikka vilskettä ja vilinää on ympärillä taukoamatta.

IMG_3651IMG_3652

Jokainen majoituskerros on saanut oman tunnelmansa, joka välittyy heti hissistä ulos astuessa. Huoneet ja niiden tyylit esitellään asiakkaille sisäänkirjautumisen yhteydessä, jolloin voi pohtia, kallistaako päänsä tyynyyn talvimyrskyssä, juhannustunnelmissa, satumetsässä, sisussa vai hiljaisuudessa. Omiin suosikkeihini listautuivat välittömästi talvimyrsky ja juhannus, eikä tuossa sisussakaan mitään vikaa ollut. Osaisiko sitä sittenkään valita oikein?

IMG_3634IMG_3625IMG_3638IMG_3644IMG_3646IMG_3660IMG_3654

Huoneisiin siirryttäessä tunnelmat käyvät selkeämmiksi. Niitä esitellyt Paola Suhonen kertoi, että halusi eri teemoilla rakentaa kokonaisuuden, joka tuo vahvasti esiin suomalaiset mielenmaisemat ja tietynlaisen skandinaavisen outouden, “nordic oddityn”.

Huoneita kierrellessä huomio kiinnittyy vaihteleviin tunnelmiin, mutta myös useisiin pieniin yksityiskohtiin. On käsin maalattuja tapetteja, erikoisia lamppuja ja yksilöllisiä sisustuskankaita. Osa sisustuselementeistä, kuten käsinkudotut ryijyt ovat uniikkeja ja  suunniteltu hotellia varten.

Juhannus-teeman kuviot ovat saaneet alkunsa Suhosen omasta herbaariosta ja seitsemän kukkalajin tyynyyn voi täällä painaa päänsä ympäri vuoden. Avoimeksi jää, mahtaako tuttu juhannustaika toimia…?

IMG_3677IMG_3674IMG_3691IMG_3680IMG_3623IMG_3675.

“Nordic oddity” näkyy hyvin myös hotellin aulassa, jossa yhtä seinää koristaa tämä BEdesignin upea tamminen Deer –hylly. WOW!

IMG_3710

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti