torstai 8. kesäkuuta 2017

Helpot mustikka-appelsiinimuffinssit

Olisiko jälleen se aika vuodesta, kun pakastimen saa tyhjentää edellisen sesongin marjoista? Vahvasti tuntuu kyllä siltä, etteivät tämän kevään ja alkukesän säät lupaa mitään hyvää varastojen uudelleen täyttymiselle. No, pakko kai siihen on uskoa, että jotain marjasatoa ilmoista huolimatta saamme.

Itse olen todella laiska kotileipuri, joten minua viehättävät yksinkertaiset ja helpot reseptit. Ja miksi pitäisikään mennä merta edemmäs kalaan, jos yhtä herkullista ja näyttävää syntyy vaivattomasti?

Tässä ohjeessa ei juurikaan tarvitse vaivata tai vatkata. Riittää, kun sekoitat ainekset yhteen. Taikina on löysää, joten muffinssivuokina kannattaa käyttää niitä napakampia kartonkivuokia. 

Muffinssit maistuvat ihan sellaisenaankin, mutta varsin söpöjä niistä saa tuorejuustopursotuksella, muutamalla tuoreella mustikalla ja ketunleivillä.

_MG_9287

HELPOT MUSTIKKA-APPELSIINIMUFFINSSIT

15-20 pientä muffinssia

 

Muffinssit

3 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

150 g voita sulatettuna

2 kananmunaa

1 appelsiinin raastettu kuori

1 appelsiinin mehu

1,5 dl (100 g) pakastemustikoita

 

Kuorrutus

150 g voita

3,5 dl tomusokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

(jauhettua vaniljaa)

 

Koristelu

tuoreita mustikoita, yrttejä tai kukkia

 

Valmistus

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi, kanamunat ja appelsiini joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele mustikat massaan. Pursota tai lusikoi taikina napakoihin muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

 

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää tuorejuusto joukkoon kevyesti vatkaten.

Koristele muffinssit tuorejuustopursotuksella ja tuoreilla mustikoilla.

 

VINKKI!

Nopea kuorrutus lapsille ja lapsenmielisille syntyy sulatetusta valkosuklaasta ja erilaisista strösseleistä.

_MG_9313

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti